Stă în puşcărie cât Claudiu Hauptmann!

explo 1000x200

Au provocat două dintre cele mai şocante accidente de pe şoselele Banatului în ultimul deceniu şi au toate şansele să se întâlnească după gratii.

Reşiţeanul Claudiu Hauptmann şi bocşeanul Mihail Iacov Dumitrescu au lăsat suferinţă, durere şi revoltă în urma lor după ce au urcat la volan cu o inconştienţă ieşită din comun. Primul a gonit nebuneşte pe o ploaie torenţială şi a băgat cinci adolescenţi în pământ, iar pe un alt prieten de-al său l-a schilodit pe viaţă. Dumitrescu, care nici măcar nu are permis, s-a îmbătat bine şi apoi a apăsat pedala la fund, până BMW-ul a ajuns la 200 km/h. A intrat într-un zid şi a omorât o tânără, iar pe un fotbalist l-a lăsat fără picior. Hauptmann e deja în puşcărie, unde efectuează o pedeapsă de cinci ani. Dumitrescu va ajunge şi el acolo cât de curând.

Iniţial, Judecătoria Reşiţa l-a condamnat la trei ani închisoare cu suspendare sub supraveghere pe durata termenului de încercare de şase ani. În plus, alături de asigurator, l-a obligat la plata a peste 150.000 de euro, reprezentând daune morale şi materiale. Curtea de Apel Timişoara a dispus însă rejudecarea cauzei şi, cum între timp tânărul a fost condamnat definitiv într-un alt dosar penal, va merge la puşcărie. Dumitrescu a fost găsit vinovat pentru mai multe infracţiuni: conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoana care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. A primit patru ani de închisoare, dar instanţa i-a revocat „beneficiul suspendării condiţionate a executării pedepsei de un an închisoare aplicată inculpatului prin sentinţa penală nr.113/11.03.2010 pronunţată de Judecătoria Reşiţa şi dispune executarea acesteia alături de pedeapsa stabilită în prezenta cauză, astfel că inculpatul va executa, în final, pedeapsa de cinci ani închisoare”.

În plus, Dumitrescu va trebui să plătească, în solidar cu asiguratorul, sume considerabile reprezentând despăgubiri morale şi materiale, 105.000 euro, respectiv 400.000 de lei. Pe lângă acestea, fotbalistului pe care l-a lăsat infirm îi va plăti lunar echivalentul cu venitul minim pe economie la data plăţii, începând cu data săvârşirii faptei, respectiv 12.05.2011, până la încetarea stării de nevoie. Sentinţa a fost atacată, astfel că ultimul cuvânt îl va avea Curtea de Apel Timişoara.

banner 970 x 250