Bocşenii au deschis sezonul rugilor pe muzica Ramonei şi a lui Petrică Vița

A doua zi de Paşti a scos peste o mie de oameni pe platoul din faţa Corpului II al Primăriei Bocşa, la prima rugă a oraşului din acest an.

Bocşa se numără printre cele 13 localităţi care au organizat ieri tradiţionale rugi. Pe o vreme superbă şi într-un decor nou, ceva mai mult de o mie de oameni s-au simţit excelent la Ruga de la Bocşa Română. Dan Liuţ, îndrăgitul om de folclor, a făcut oficiile de gazdă, în timp ce primarul Eugen Cismăneanţu şi viceprimarul Constantin Borozan au condus hora de deschidere a rugii, în care s-au prins rând pe rând foarte mulţi dintre bocşeni. ,,Ne-am înnoit în acest an cu o scenă nouă şi cred că această investiţie face plăcere tuturor. Am avut plăcerea de a urmări copiii noştri, Ansamblul Bocşana, cu costumele lor noi, şi ne-am simţit bine împreună cu toţii, mai ales că ne-au încântat artişti apreciaţi şi iubiţi de bocşenii mei, Ramona Viţa şi Formaţia Viţa. Este pentru prima dată la o rugă când avem posibilitatea să admirăm munca depusă de copii în fiecare săptămână pentru a ne demonstra nouă, acasă la ei, ceea ce pot”, a declarat primarul Cismăneanţu.

Dacă Ramona Viţa a urcat anul acesta pe o scenă nouă, achiziţionată de curând de administraţia locală, trebuie spus că şi vechea scenă va servi în continuare pentru astfel de evenimente. ,,Ea va fi mutată în spatele Casei de Cultură, acolo unde vor fi organizate rugile de la Montană şi de la Vasiova. Primăria este la confluenţa celor două foste comune şi atunci vom amenaja o platformă unde să putem organiza diverse evenimente dedicate bocşenilor”, a explicar edilul-şef.

La Bocşa, distracţia continuă astăzi, cu începere de la ora 17, cu aceeaşi Ramona Viţa pe scenă.