Bocșeanca Laura Rus este apreciată în Coreea de Sud

Cea mai cunoscută sportivă din Bocșa, Laura Roxana Rus, își continuă aventura în fotbalul feminin din Coreea de Sud. După două sezoane la Suwon FMC WFC, bocșeanca va juca în acest an pentru vicecampioana Icheon Daekyo WFC.

Golghetera ediției precedente a campionatului de fotbal feminin din Coreea de Sud, cu 17 goluri marcate pentru Suwon, a revenit în această țară, pentru încă un sezon, dar la vicecampioana Icheon Daekyo WFC. A avut parte de o prezentare profesionistă, sud-coreenii punând un mare accent pe capitolul imagine, ceea ce nu se întâmplă în România, unde campionatul de fotbal feminin se desfășoară în anonimat total. Laura Rus este mult mai apreciată în altă parte decât în propria țară. Sud-coreenii sunt onorați să aibă în preajmă o sportivă de talia Laurei Rus, o sportivă care a făcut multe sacrificii, însă și satisfacțiile personale sunt pe măsură.

„Este o echipă foarte bună, îmi place mult aici. Sper să am un sezon bun, să fiu sănătoasă și să-l duc până la capăt, cu rezultate bune. Acum suntem în cantonament, la Miryang, și vom disputa câteva meciuri amicale cu echipe din Coreea și din liga profesionistă din China. Primul amical va fi marți”, ne-a spus Laura Rus.

Laura Rus nu este singura jucătoare străină din lotul echipei Icheon Daekyo, la vicecampioană jucând și nigeriana Uchechi Sunday.