Blocurile alimentare din unitățile de învățământ, controlate de inspectorii DSVSA

cantine scolare
promovare online Timisoara Casa Auto

Odată cu reînceperea noului an școlar, DSVSA reia controalele în unitățile de învățământ în care se pregătește și hrana pentru preșcolari și elevi.

Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Caraș-Severin desfășoară, în perioada 18 septembrie – 20 octombrie, o amplă acțiune care vizează evaluarea cerințelor de siguranța alimentelor și de igienă a spațiilor, facilităților și echipamentelor destinate pentru prepararea și servirea mesei în incinta creșelor, grădinițelor, unităților de învățământ cu program normal sau care funcționează în regim after-school, semi-internat și/sau internat.

Aceste controale vor viza cerințe referitoare la construcție, dotarea cu facilități și echipamente a blocurilor alimentare și a cantinelor, condițiile de igienă și de întreținerea spațiilor de prelucrare și depozitare a alimentelor, a echipamentelor de protecție și de lucru din dotarea blocurilor alimentare și a cantinelor, dar și lista furnizorilor de produse alimentare acceptați”, a subliniat directorul DSVSA Caraș-Severin, dr. Pavel Borchescu.

promovare banner maxagro

În cazul în care, în urma controalelor efectuate, vor fi identificate produse alimentare preparate fără respectarea condițiilor de igienă, sau alimente care nu se încadrează în parametrii de calitate şi siguranță a alimentelor, prevăzuți de legislația în vigoare, inspectorii vor dispune măsuri de retragere din consum a acestora, precum şi aplicarea de sancțiuni contravenționale, conform legislației.

De asemenea, inspectorii DSVSA vor proceda la suspendarea temporară sau interzicerea desfășurării activității blocurilor alimentare/cantinelor amenajate în incinta creșelor, grădinițelor, unităților de învățământ cu program normal sau care funcționează în regim after- school, semi-internat și/sau internat, în cazul în care se constată că acestea nu respectă condițiile de igienă sau nu au remediat deficiențele constatate cu ocazia controalelor anterioare.

publicitate tmc 640