Câinii fără stăpân, adunați cu sutele de pe străzile Caransebeșului!

felix borcean
promovare online Timisoara Casa Auto

Câinii abandonați ridicați de municipalitate din stradă supun bugetul local la costuri însemnate, implicarea iubitorilor de animale fiind mult prea mică!

Primarul Felix Borcean a spus la Express Live că numai anul acesta au fost adunați de pe străzile municipiului câteva sute de câini. Unii abandonați de localnici, alții aduși din localitățile limitrofe și lăsați la marginea Caransebeșului. Costurile nu sunt deloc de neglijat, iar problema persistă. „Un câine ne costă 400 de lei pentru a fi dat unei firme, care îl sterilizează, îl cipează, îi face analize, vaccinul și așa mai departe. Apar din ce în ce mai mulți, sigur că nu facem față și ne deranjează, că ne costă mâncare, bani și bătaie de cap. Și să îi prinzi este greu, nu este simplu. Ar trebui implicare și din partea cetățeniilor.”, a spus edilul-șef.

Pe rețelele de socializare apar tot felul de imagini și de comentarii referitoare la câinii abandonați și defectuoasa gestionare a situației de către cei responsabili. Pentru a avea o imagine cât mai corectă, primarul Felix Borcean se va deplasa astăzi personal la padoc. Până atunci a ținut să mai facă o serie de precizări:

promovare banner maxagro

„Padocul de animale fără stăpân este un centru unde sunt adăpostiți câinii adunați din oraș, aici fiind hrăniți pe perioada limitată de câteva zile, interval în care pot fi revendicați de cei care i-au pierdut sau, eventual, adoptați de către cine dorește acest lucru. Dacă niciunul dintre lucrurile de mai sus nu se întâmplă, ei sunt preluați de către o firmă din Sibiu care-i deparazitează, vaccinează și cipează, operațiune care costă cca 400 lei/exemplar. Nimeni nu aplică rele tratamente animalelor, imaginile prezentate fiind interpretabile, prezența oricui în preajma lor stârnindu-le, firesc, atenția și devenind agitate. În acest moment există hrană suficientă pentru toate animalele din padoc pentru cca două luni dacă nu s-ar face permanent provizii.”

Cu excepția unor mesaje de revoltă din partea unor cetățeni, subliniază Borcean, nu a remarcat nicio inițiativă voluntară de gestionare a acestui fenomen, ba mai mult, numărul câinilor abandonați crește pe zi ce trece.

publicitate tmc 640