Propunerea Primăriei Lugoj, venită în urma unei solicitări a Asociației de Revoluționari 16 – 2 Decembrie 1989, ca zece persoane să primească titlul de cetățean de onoare a stârnit reacții dure în rândul unei părți a consilierilor locali. Aceștia au declarat, prin vocea președinților de grup sau a liderilor de partid, că o asemenea propunere nu va trece de votul consiliului local, fiind un gest de lipsă de respect față de cei care și-au dat viața în revoluție.
Cel mai vehement a fost președintele PNL Lugoj, Claudiu Buciu, care a declarat: „Boldea, Dobra și Galescu, respectiv capii PSD Timiș și Lugoj, într-un gest de o incalificabilă lipsă de respect față de Eroii Revoluției de la Lugoj și-au dat girul și au hotărât să acorde titlul de cetățean de onoare al municipiului Lugoj numitului Balint Petrică Dorin, nimeni altul decât șeful de campanie al PSD Lugoj. Individul, prin firmele de pază pe care le controlează, păzește instituții de învățământ din oraș, sediul Meridian 22 S.A., Stația de epurare precum și Uzinele de Apă ale Lugojului. Conform declarațiilor date de martori, ofițeri de miliție, în Dosarul 2263/252/2014 aflat pe rolul Judecătoriei Lugoj: în data de 20.12.1989 s-a intervenit la un imobil de pe strada Ceahlăului din Lugoj, unde avea loc un scandal, locație din care au condus la sediul Miliției din Lugoj pe Balint Petrică Dorin. Mai mult, conform Încheierii numărul 765 pronunțată în ședința publică din 23 decembrie 2014 în același dosar: judecătorul de cameră preliminară reține că petentul Balint Petrică Dorin nu a contestat faptul că a fost ridicat de la adresa menționată, însă neagă că ar fi făcut scandal… Din probele administrate în dosar nu rezultă că Balint Dorin Petrică a fost ridicat de la adresa respectivă datorită faptului că a participat în aceeași zi, cu câteva ore mai devreme, la manifestațiile împotriva regimului comunist care au avut loc în Lugoj în data de 20.12.1989. Cu toate acestea, numitul Petrică Balint Dorin deține Certificatul de Revoluționar cu numărul LRE B 00021 – luptător reținut. Cu toate acestea, primarul nostru va propune Consiliului Local să cinstească niște indivizi, unii făcuți ”revoluționari” la 30 de ani de la Revoluție, punându-i pe același piedestal cu adevărații Eroi ai Revoluției de la Lugoj, respectiv cu Valentin Rosada, cu Norbert Pongracz și cu Daniel Brocea, decedați în timpul evenimentelor din Decembrie 1989. Rușinos! În ciuda eforturilor primarului, titlul nu va fi acordat. Consiliul Local nu va accepta sa fie părtaș la ofensa adusă Lugojului și lugojenilor de această gașcă de falsificatori ai istoriei și valorilor Revoluției în care Românii au crezut”.
Și consilierul local Liviu Brîndușoni, membru al PMP Lugoj, a anunțat că nici el și nici cei doi colegi ai săi, din Consiliul Local Lugoj, nu vor vota proiectul privind acordarea titlului de cetățean de onoare pentru zece persoane propuse de Asociația 16-21 Decembrie 1989. „O parte dintre persoanele care se află pe această listă, cu cei nominalizați pentru a primi acest titlu, nu fac deloc cinste orașului. Ar mai lipsi ca să-i facem cetățeni de onoare și pe securiștii care au confiscat Revoluția din 89. De aceea, nu vom vota acest proiect de hotărâre și nu suntem de acord cu persoanele nominalizate, chiar dacă printre ei poate sunt și persoane de bună-credință, care au merite în evenimentele din 1989”, a declarat Liviu Brîndușoni.