Primăria Oțelu Roșu investește în reabilitarea școlilor

O nouă investiție a Primăriei Oțelu Roșu în reabilitarea infrastructurii la o școală de renume din localitate a fost finalizată cu succes. În ultimii ani primarul Luca Mălăiescu a înțeles că doar investind în educație poți să emiți pretenții la performanțe școlare.

În aceste zile s-a finalizat o investiție deosebit de importantă la Școala Generală nr. 1 din orașul de pe Bistra, care va ajuta la un confort sporit al elevilor de gimnaziu în pauzele dintre ore, dar și la orele de educație fizică și sport.

Am încheiat lucrările de pavare în curtea școlii de la Generală nr. 1. Am propus consilierilor locali acest proiect și ei au aprobat o investiție majoră atât în pavarea zonei cât și în dotarea cu mobilier urban, bănci și coșuri de gunoi, la fel ca și la celelalte școli și în zona centrală a orașului. Este esențial ca elevii să aibă un mediu bun de desfășurare a programului școlar și doar așa, investind în educație investim în viitor.”, ne-a declarat primarul orașului de pe Valea Bistrei, Luca Mălăiescu.

Directorul unității de învățământ, Nicoleta Toader, ne-a precizat că în ultimii ani, cu fonduri de la Primăria Oțelu Roșu, s-a investit în reparații și reabilitări la Școala Generală nr. 1:

Această investiție este foarte bine venită în condițiile în care curtea școlii nu a fost niciodată reabilitată, era betonul distrus și copii se puteau accidenta. Lucrarea este în valoare de 21.000 de lei din care Primăria a alocat 20.000 iar unitatea școlară 1000 de lei. Odată cu pavarea au fost montate 6 bănci de lemn și 6 coșuri de gunoi. Sunt de un real folos dacă ne gândim că noi adăpostim zilnic 500 de elevi. Noi, de altfel, în fiecare an am primit fonduri de la Primărie pentru diverse investiții. Astfel, am reabilitat sala de sport cu fonduri de peste 50.000 de lei, grupurile sanitare în toate cele 4 corpuri de clădiri aproximativ 60.000 de lei, apoi anul trecut s-a reabilitat sala de festivități în corpul D de clădire cu o investiție de 20.000 de lei și acum curtea școlii pavată. Mulțumim pe această cale Consiliului Local și primarului Luca Mălăiescu pentru că an de an investește în educație.”, ne-a declarat Nicoleta Toader, directorul școlii Generale nr. 1 din Oțelu Roșu.

Pentru anul viitor conducerea școlii va întocmi un proiect de reabilitare și asfaltare a curții școlii de la corpul de clădire care adăpostește învățământul primar, ce va folosi și pentru efectuarea orelor de sport.