Primăria Timișoara se confruntă cu un blocaj. Instituția nu mai poate scoate posturi la concurs nici pe vechea organigramă și nici pe cea nouă. Asta după ce Tribunalul Timiș a decis, luni, să suspende concursul de angajare organizat de primărie, la solicitarea sindicatului din instituție. Fritz susține, însă, că s-a respectat legea, astfel că decizia magistraților va fi atacată.
Primăria Timișoara mai pierde un proces. Luni, Tribunalul Timiș a decis să suspende concursul de angajare organizat de instituție pentru ocuparea a 22 de posturi, care ar fi trebuit să aibă loc marți. Asta după ce Sindicatul Liber al Angajaților din Primăria Timișoara a depus o plângere prealabilă, solicitând anularea acestui concurs.
Pe de altă parte, Dominic Fritz nu este deloc de acord cu această decizie și anunță că va fi atacată. Mai mult, primarul Timișoarei susține că instituția pe care o conduce a ajuns în situația de a nu mai putea scoate posturi la concurs.
„După o decizie în prima instanță dată azi, decizie pe care o voi ataca, Primăria Timișoara se află în situația paradoxală în care nu mai poate scoate posturi la concurs nici pe vechea organigramă (da, cea a lui Nicolae Robu), nici pe noua organigramă, suspendată de instanță. Ani la rând s-au fraudat concursuri la Primăria Timișoara și nimeni nu a fost deranjat. Am făcut o plângere la DNA privind aceste nereguli și încă așteptăm rezultatele anchetei. Iar acum, în plină desfășurare a unui concurs real și temeinic, un grup de mici feudali, aliat cu un sindicat dubios, luptă în instanță împotriva oricărei decizii de reformă la nivelul resurselor umane. Micii feudali din Primăria Timișoara și-au văzut privilegiile amenințate de o reorganizare pe principiile managementului modern și de recrutarea, prin concursuri reale, a unor profesioniști. Iar sindicatul care-i susține are membri chiar și din comune din Bacău, face afaceri cu imobile de lux pe litoral și i-a făcut campanie, pe față, în 2012, candidatului comun al PSD și PNL, fostul primar Nicolae Robu”, a afirmat Dominic Fritz.
Totodată, primarul Timișoarei vorbește despre o legislație ambiguă și susține că instituția pe care o conduce a respectat legea atunci când a întocmit noua organigramă, dar și când a pregătit concursul de angajare.
„Eu știu că Primăria Timișoara a respectat legea atât la propunerea noii organigrame cât și la organizarea de noi concursuri pe vechea organigramă și am convingerea că la judecata pe fond justiția ne va da dreptate. (…) De aceea nu mă opresc, caut noi soluții pentru că vreau să facem din instituție un model de bună funcționare pentru administrațiile din România. Dar cred că legislația pentru administrația publică locală are nevoie de îmbunătățiri substanțiale pentru a permite reforma, nu pentru a o bloca și a o ține prizonieră vechilor practici de pile și nepotism. Nu acesta este sensul principiului protejării funcționarului public, ce funcționează foarte bine în Europa, mai degrabă aici se abuzează de acest principiu. Ceea ce nu înțeleg acești mici feudali este că nu mie îmi fac rău, ci colegilor lor pasionați de serviciul public care muncesc zi și noapte pentru a compensa absența unor oameni care să completeze echipele din care fac parte. Lor și cetățenilor orașului Timișoara ce așteaptă servicii de calitate. Mergem mai departe cu reforma Primăriei Timișoara”, a precizat Dominic Fritz.