Bloc din Anina ameninţat de flacări!

Pompierii militari cărășeni au fost solicitați să intervină de urgenţă, ieri, 21 ianuarie, ora 22.45,  după ce un incendiu, izbucnit la tabloul electric al apartamentului de la mansarda unui bloc de locuinţe din Anina, amenința să cuprindă întreg edificiul.

Două echipaje de pompieri din cadrul Secției de Pompieri Oraviţa, cu două autospeciale de stingere, s-au deplasat imediat la faţa locului pentru a lichida incendiul. Totodată, în spijinul acestora a sosit şi o autospecială de stingere, cu pompieri voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Anina.

Cum incendiul a cuprins acoperişul blocului, exista riscul de propagare asupra întregului apartament, inclusiv la apartementele învecinate, locatarii blocului autoevacuându-se.

Pompierii au reuşit să localizeze şi să stingă incendiul, evitând astfel producerea unei adevărate catastrofe.

În urma incidentului neplăcut nu s-au înregistrat victime, însă plafonul locuinţei a ars pe o suprafaţă de 4 metri pătraţi, cum de altfel a fost distrus şi un perete din scândură. În plus, chiar dacă valoarea bunurilor distruse a fost de aproximativ 3.000 de lei, valoarea bunurilor salvate ajunge până la suma de 200.000 de lei.

Potrivit cercetărilor efectuate s-a stabilit că focul, cel mai probabil, a fost cauzat de coşul de fum, neprotejat termic, astfel că jarul/scânteile au aprins materialele din apropiere.