Blestemul Văii Domanului. Finanțatorul rosso-nerilor, lider de grup infracțional organizat!

explo 1000x200

După ce fostul patron al clubului-fanion al Reşiţei, Dan Izvernari, a ajuns în puşcărie, alături de fostul edil-şef al oraşului, Liviu Spătaru, acum un alt personaj implicat financiar în Valea Domanului riscă ani grei de închisoare.

Procurorii anticorupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Dan Leasă, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile concurente de constituire a unui grup infracţional organizat, înşelăciune, în formă continuată (34 de acte materiale), spălare de bani, în formă continuată (358 acte materiale), şi, din nou, spălare de bani, în formă continuată (22 acte materiale). Leasă a intenţionat să preia, în 2008, echipa de atunci din Valea Domanului, FCM Reşiţa. Vâlceanul a investit atunci ceva bani în rosso-neri, dar în cele din urmă afacerea a căzut.
Procurorii au reţinut că, „la sfârşitul lunii ianuarie 2008, inculpatul Leasă Dan împreună cu inculpatele Ariton (fostă Chiripuşi) Lenuţa și Paladie Cristina-Otilia au constituit un grup infracţional organizat, la care au aderat ulterior și inculpații Petre Mihai și Mihai Stan, în scopul comiterii infracţiunii de înşelăciune în dauna SC EGNATIA LEASING IFN (ROMÂNIA) SA, în prezent S.C. MARFIN LEASING IFN (ROMÂNIA) SA, pentru obţinerea de beneficii financiare, grup care a acţionat coordonat până la sfârşitul lunii iunie 2008. În calitate de lider al grupului, Leasă Dan a coordonat activitatea grupului, a creat prin diverse modalităţi aparenţa existenţei bunurilor ce făceau obiectul contractelor comerciale de vânzare-cumpărare cu SC EGNATIA LEASING IFN (ROMÂNIA) SA, a organizat şi coordonat împreună cu cele două inculpate activitatea de broker a SC PRIME GROUP SRL, având drept scop racolarea şi atragerea de firme utilizatoare cărora le-a acordat „consultanţă”, le-a depus documentaţiile şi le-a susţinut cererile pentru obţinerea de finanţări în sistem leasing în dauna parţii vătămate, a coordonat şi controlat operaţiunile financiare şi a distribuit prin diverse mijloace sumele de bani obţinute prin infracţiuni, a organizat formal activitatea de evidenţă contabilă a societăţii PRIME GROUP SRL”.

Sume ameţitoare
Mecanismul de fraudare a constat în încheierea, de către firma de leasing, a 34 de contracte de leasing financiar, în vederea achiziţionării a 72 de utilaje de construcţii, în valoare totală de 42.980.888,35 lei. Inculpații Leasă Dan, împreună cu inculpatele Ariton (fostă Chiripuşi) Lenuţa și Paladie Cristina-Otilia au menţinut în eroare firma de leasing, prin confirmarea fictivă a predării, către utilizatori, a bunurilor ce făceau obiectul contractelor comerciale şi înţelegerea cu aceştia privind plata temporară a ratelor de leasing. Toate acestea au avut ca urmare crearea aparenţei îndeplinirii obligaţiilor contractuale privind livrarea/recepţia bunurilor, în vederea continuării relaţiei contractuale comerciale cu EGNATIA LEASING IFN (ROMÂNIA) SA pe o perioadă cât mai îndelungată, determinând-o să achite către SC PRIME GROUP SRL, cu titlu de preţ al utilajelor, sume care totalizează 42.980.888,35 lei (echivalentul a 11.515.309,99 euro). În aceeași perioadă, prin persoane interpuse, inculpatul Leasă Dan a primit în contul unei firme pe care o controla în fapt suma totală de 30.023.984,90 lei (transferată de către inculpata Paladie Cristina-Otilia din contul SC PRIME GROUP SRL), mai precizează DNA.
Pentru a şterge urma sumelor fabuloase ajunse ilicit la el, Leasă a transferat, prin mai multe operaţiuni bancare 29.638.608,92 lei, sumă de bani ce a fost introdusă într-un circuit financiar complex. Prejudiciul cauzat S.C. Marfin Leasing Ifn (România) S.A (fostă SC Egnatia Leasing Ifn România S.A.) se ridică la suma de 31.770.417,71 lei (echivalentul a 8.515.572,4 euro).
Ia-l de unde nu-i!
În data de 24.11.2014, la solicitarea procurorilor, judecătorii Tribunalului București au dispus măsura arestării preventive, în lipsă, pe o perioadă de 30 de  zile de la data punerii în executare a mandatului, a inculpatului Leasă Dan. Leasă a mai fost trimis în judecată şi într-un alt dosar penal, în legătură cu fapte similare.

Comments

  1. LuxPhotoFuchs says:

    Oare cine, cine oare, l-a adus pe Dan Leasă salvatorul Reşiţei în Valea Domanului??? Leasă, patronul unei firme de aerotaxi din Râmnicu Vâlcea a promis lapte şi miere pentru echipa de fotbal el fiind iubit de….Dar să nu-i fur materialele explozive următoare ale lui Stanciu, un vajnic lăudător al…..

  2. LuxPhotoFuchs says:

    Oare cum l-ai scăpat pe Dinel Staicu?????

  3. noname says:

    LuxPhotoFuchs sincer esti varza ….aduci doar informati false …esti pe langa subiect …daca vrei sa afli adevaru poate ti`l spune BOBAR ……sincer esti un bosorg infect care stie sa critice pe toata lumea ….