Blat cu PSD?! „Am fost exclus de a treia roată de la căruță, de doi-trei «miniștri» și «secretari de stat» și de oameni care nici nu mă cunosc!”

Adrian Torma, primarul orașului Moldova Nouă, a fost exclus din PNL prin decizia Comitetului Director Județean, la propunerea Biroului Politic Județean, în ciuda faptului că oamenii cu greutate în PNL Caraș-Severin s-au opus vehement!

Torma e liber de sarcini politice începând de ieri, e un primar independent, pe care îl curtează mai toate celelalte formațiuni de pe scena politică. Deocamdată, edilul de la Dunăre nu vorbește despre ofertele primite, cu atât mai puțin despre partidul în care s-ar putea duce. Vorbește însă în continuare despre plecarea din PNL ca despre o execuție, în spatele căreia ar sta un singur om: președintele Marcel Vela! Asta chiar dacă 56 de voturi au fost pentru excludere și doar 21 împotrivă. „Probabil că balanța ar fi înclinat altfel dacă s-ar fi prezentat toți cei care sunt membri ai CDJ-ului. În sală am avut surpriza să văd tot felul de delegați care înlocuiau primari sau membri CDJ. Oamenii erau pregătiți. Le-am povestit încă o dată, chiar și celor care au venit cu delegații și nici măcar nu mă cunoșteau, situația reală din teren, cu toate problemele pe care le întâmpin la Moldova Nouă, unde PNL nu a mai avut primar din 1996. A fost un duel incorect între cineva care a repus PNL Moldova Nouă pe harta județului și un conducător de partid, un Matusalem al politicii cărășene, care încă nu se dă clintit. Din cauza mândriei și orgoliului penibil, încearcă toate tertipurile de a se menține la conducerea PNL. A fost penibil cum a venit cu extrase din așa-zise ziare, care inventează știri, să manipuleze colegii cu lucruri care nu s-au întâmplat niciodată. Unora dintre ei li s-au promis anumite poziții, cum o face de ani de zile. În sală au fost cel puțin doi-trei miniștri, doi-trei secretari de stat și nu mai știu câți oameni pentru alte funcții. E o momeală dată colegilor, așa cum, de multe ori, păcălești peștele la noi, la Dunăre”, a comentat Adrian Torma pentru expressdebanat.ro.

Baricada din PNL Caraș-Severin

În mod surprinzător, poate, mai mult de o treime din voturi au fost pentru rămânerea lui Torma în PNL. Așa au votat câțiva din oamenii cei mai importanți la ora actuală în PNL, atât din punct de vedere al notorietății, cât și al bazinelor electorale pe care le au, al voturilor pe care îl aduc la alegeri. Vreau să le mulțumesc celor 21 de colegi care au votat pentru ca eu să rămân alături de ei în PNL. Sincer, nici nu-i cunosc pe toți! Mă gândesc că ar fi Organizația Reșița, primarul Nelu Popa, viceprimarul Adi Dacica, Vio Lolea, primarul de la Măureni, care au și avut curajul să-și spună opinia în sală. Restul, până la 21, nu știu cine sunt. Sunt convins însă că ei vor reprezenta baricada din PNL, baricada unde vor sta oamenii buni, oamenii demni care vor să schimbe ceva real în politică. Ne uităm la alte partide și râdem cum își aleg liderii, conducătorii, cu obediență, cu capul în pământ de rușine, dar același lucru s-a întâmplat și la noi. Oameni cu care n-am avut niciodată vreun contact, care nici nu mă cunoșteau, m-au exclus din partid! Sunt unii care au venit cu delegație, ca la Partidul Comunist. Indiferent ce le-aș fi spus, ei aveau sarcină precisă dinainte. Dacă s-ar fi votat la liber, ar fi fost altceva”, a comentat același Torma.

Vela, a treia roată de la căruță!

Primarul de la Dunăre spune că, deocamdată, e prematur să vorbească despre posibilitatea trecerii la alt partid. Rămâne independent și se ocupă de problemele orașului Moldova Nouă, care nu sunt deloc puține. Decizia de ieri mă ambiționează și mă dezamăgește în același timp. Povestea mea în PNL e spectaculoasă. De la un simplu membru, am luat apoi partidul de la 200 de voturi și, fără o structură clară, în doi ani, am câștigat Primăria. Am depus foarte multe proiecte europene și am făcut să apărem și noi ca oraș prin diverse acțiuni organizate. Mergem înainte! Eu nu am o problemă cu PNL, eu nu înțeleg cum încă mai credem naiv în lideri precum Marcel Vela. PNL dacă se va reforma și în Caraș-Severin poate deveni o forță. Nu pot spune lucruri urâte despre colegii mei. Unii însă, mult prea mulți, se lasă amăgiți de promisiuni deșarte făcute de un om care, în afara unor lucruri, e adevărat bune, făcute la Caransebeș, nu s-a evidențiat decât prin a fi a treia roată la căruță după PD, după PSD, după Frunzăverde, după Mocioalcă sau ducându-i prin Parlament cafeaua lui Tăriceanu, cu chestiuni din acestea mărunte s-a remarcat!”, a încheiat Torma socotelile cu președintele Vela.

Alții sunt mai vinovați!

Liderul PNL Caraș-Severin e convins că nu se ridică nicio baricadă în partid după excluderea lui Torma. În plus, a afirmat Vela pentru expressdebanat.ro, Torma ar fi, de fapt, o victimă a jocurilor făcute de alții împotriva sa și a PNL. „Adi Torma a apelat la iertare, la scuze că a greșit și, evident că, fiind și postul Sfântului Ilie probabil lumea a apreciat acest comportament. Care, spre deosebire de comportamentul de la Biroul Județean, în care a fost agresiv, jignitor și foarte urât, acum a fost normal și decent. Problema mea este că a boicotat alegerile, cu o diferență mare. În consecință, nu mai putem fi camarazi de aceeași parte a baricadei pentru că nu este singurul care are nevoie de buget, de finanțări de la Guvern, de tot felul de înțelegeri. Și alți primari au nevoie de susținerea guvernamentală, de proiecte și iată că unii au luat scor de 70%. Alții, care au scor de în jur de 20%, nu pot fi mai deștepți decât ceilalți. Adică, ești primar, ești iertat și faci blat cu PSD! A fost un rău exemplu pentru toți primarii liberali, mai ales că vin trei campanii electorale! Torma are păcatele lui, dar cei care l-au influențat în acest comportament anti-PNL sunt mult mai vinovați!”, a explicat Marcel Vela la despărțirea de Adrian Torma.