Birocrația îngreunează munca aleșilor locali din Caransebeș, dar legea trebuie respectată

Un proiect inițiat și susținut în ședința de Consiliu Local al Municipiului Caransebeș de către consilierul social-democrat Florin Bogdea și-a găsit rezolvare doar parțial. Și asta nu pentru că aleșii locali nu ar fi fost de acord cu colegul lor. Motivul, pur și simplu, este că legea permite rezolvarea problemei în două etape.


Liderul grupului PSD, Florin Bogdea, a susținut că un proprietar de imobil din municipiul Caransebeș s-a săturat să tot bată drumurile la primărie pentru a putea cumpăra o bucată de teren pe care este proprietar statul român și care se află în continuarea casei.

Problema ridicată de consilierul PSD este des întâlnită în municipiul de pe Timiș și Sebeș, pentru că foarte mult teren s-a aflat în proprietatea Statului Român, astfel că până când nu se întocmește documentația de trecere din proprietatea Statul Român în domeniul public al Municipiului Caransebeș, nu se poate vinde porțiunea de teren solicitată.

Specialiștii compartimentului de Urbanism și Amenajarea Teritoriului au menționat că lucrarea cadastrală se va întocmi în aproximativ o lună de zile, astfel că la ședința de Consiliul Local din luna februarie aleșii ar putea vota pentru trecerea în domeniul municipiului, pentru ca mai apoi terenul să fie scos la vânzare.