Birocrația îngreunează demararea proiectelor de investiții la Caransebeș

Anul 2019 vine cu proiecte pentru municipalitatea din Caransebeș. Deși fondurile pentru investiții nu sunt cu mult diferite faţă de anul trecut, primarul Felix Borcean spune că trebuie să depășească faza de proiectare a obiectivelor, indiferent de finanțare.

Edilul Caransebeșului menționează că nu s-a gândit nicio clipă că durează atât de mult fiecare fază din proiect până la demararea propriu-zisă a lucrărilor.


gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

„E atâta birocraţie și lentoare și în domeniul accesării fondurilor europene și în domeniul finanțării proprii, chiar și având disponibilitate financiară! Durează foarte mult perioadele astea de studii de fazabilitate, de avizare, de proiectare, dar sper ca anul acesta să intrăm cu sapa în teren, să începem proiectul extinderii de gaz, să începem și, de ce nu?, să finalizăm fațada Colegiului Național CD Loga, să văd câteva proiecte europene care sunt aprobate. Ele sunt depuse, dar aștepăm, vin tot felul de clarificări, cele legate de iluminatul public, un exemplu recent”, declarată Felix Borcean.

Edilul menționează că are această ambiție și mulțumire ca să vadă în mandatul său cât mai multe proiecte de investiții. „E acest orgoliu, recunosc, ca atunci când treci prin oraș să spui da, această şcoală a fost reabilitată, aceste leduri au fost puse când am fost eu primar, poate și numai pentru treaba asta este normal ca cineva să-și dorescă o continuitate, două mandate, doar de două mandate. Am vorbit de spital nou, doar până te apuci să torni fundația unui spital nou te mănâncă sfinții, dar trebuie început și mi-ar părea rău ca eu să inițiez un proiect de ăsta și cineva să vină și să zică hai că avem spitalul ăsta şi să mergem în continuare”, a mai adăugat Felx Borcean, care a reiterat ideea unui nou spital în Caransebeș, credinţă întărită de controlul efectuat în această perioadă la spitalul din municipiu.

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/