CODUL GALBEN de ninsori se prelungește în Munții Banatului

Iarna rămâne fermă pe poziții în județul Caraș-Severin. Meteorologii au prelungit codul galben care ar fi trebuit să expire astăzi, după prânz. Totodată, pentru zonele mai joase din Caraș-Severin se anunță ninsori, dar și polei.

Administrația Națională de Meteorologie a publicat recent noi informații cu privire la evoluția vremii. Codul galben de ninsori, valabil până astăzi, la ora 14, a fost prelungit până mâine, la aceeași oră. În zona Munților Banatului, în Carpații Meridionali și Carpații de Curbură vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare și se vor acumula cantități de 15-25 l/mp și izolat peste 35 l/mp. În zona înaltă, stratul de zăpadă nou depus va fi consistent, iar vântul va avea intensificări cu rafale de 65-70 km/h, viscolind și troienind zăpada.

Nu doar zona montană din Caraș-Severin este în atenția meteorologilor. Aceștia au emis și o informare, pe lângă codul galben, valabilă de astăzi, de la ora 12, până duminică, la ora 6. Aria precipitațiilor, în general moderate cantitativ, se va extinde începând din sud-vestul țării. În regiunile sudice și sud-estice vor predomina ploile, în nordul Moldovei, Banat și Crișana, precum și la munte vor fi mai ales ninsori, iar în restul teritoriului se vor semnala precipitații mixte. Temporar vor fi depuneri de polei. Vântul va prezenta intensificări în jumătatea de sud a teritoriului, dar și pe crestele montane, unde ninsoarea va fi temporar viscolită.

În acest context, reprezentanții Direcției de Drumuri Județene Caraș-Severin recomandă turiștilor care vor să urce pe munte zilele acestea să adapteze permanent viteza de deplasare la condițiile hidrometeorologice, la starea carosabilului și la nivelul de trafic și, în special, să aibă mașinile echipate corespunzător.

„Înaintea efectuării oricărei deplasări sau pentru sesizarea unor situații legate de activitatea de deszăpezire și combaterea poleiului, îi rugăm pe participanții la trafic să se informeze asupra condițiilor hidrometeorologice și de circulație și să ne contacteze pentru DRUMURILE JUDEȚENE la tel. 0255 213 212, Dispeceratul de deszăpezire și combatere a poleiului al Primăriei Municipiului Reșița – 0735 450 985, iar pentru DRUMURILE NAȚIONALE la tel. 0255 513 131 (Caransebeș) și 0252 361 451 (Orșova), precum și pe site-ul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) la secțiunea „harta rutieră”, aplicând recomandările site-ului”.