Liceul Tehnologic „Max Ausnit” din Caransebeș pregătește viitorii tehnicieni pentru aviație. Elevii mai pot depune dosarele pentru transfer

Primul liceu de aviație din România, cu profil de tehnică de aviație, încurajează elevii pasionați de acest domeniu să își depună dosarele de transfer pentru a studia în cadrul acestei unități de învățământ, un proiect unic la nivel național.

„Avem  un corp de profesori, cei mai buni profesori din Caransebeș care lucrează la noi la plata cu ora și avem cei mai buni maiștri instructori. De asemenea, dispunem și de suficient material didactic, pe care copiii deja lucrează. Avem avioanele aeroclubului care sunt într-unul din hangarele de aici, de la aeroport, unde tinerii merg și văd ce se întâmplă și pot să ia legătura practic cu lumea aviației. Deci, din punctul nostru de vedere, liceul întrunește toate condițiile necesare pentru pregătirea profesioniștilor”, a  declarat, pentru expressdebanat.ro, omul de afaceri Gabriel Olariu, cel care a inițiat și dezvoltat acest proiect.

Aflat sub egida Institutului European de Aviație, Liceul Tehnologic „Max Ausnit” din Caransebeș mai dispune de încă 10 locuri pentru elevii care sunt acum în clasa a 9-a, studiază la alte unități de învățământ și doresc să-și depună dosarele de transfer. Situat pe platforma aeroportului din Caransebeș, autorizat în urma comisiilor și controalelor de la ARACIP, liceul vine în ajutorul copiilor cu accesul gratuit la cursuri pe toată perioada celor 4 ani de studiu, pentru toți cei care fac parte din prima promoție.

„Totul va fi gratuit, noi vom susține această primă generație, pentru că dorim să încurajăm copiii spre acest domeniu foarte căutat în străinătate. Vom susține financiar toți cei 4 ani de învățământ și un an de practică. Totul va fi suportat de noi ca și investitori. După cei 4 ani vor putea lucra aici sau vom putea să-i recomandăm marilor companii. De exemplu, directorul de la Boeing mi-a spus la un târg de tehnică aviatică faptul că nu voi putea eu să produc mecanici cât are el nevoie”, a  mai precizat Daniel Gabriel Olariu pentru expressdebanat.ro.

Cuib de vise 1000x100

Elevii care vor ieși de pe băncile acestei școli, în urma promovării examenului de specialitate, susținut după cei 4 ani de cursuri, vor primi o diplomă ce va fi recunoscută de toate țările membre EASA (European Aviation Safety Agency), având posibilitatea de a se angaja în acest domeniu ca și personal tehnic aeronautic, în oricare dintre aceste țări.

Informații și înscrieri se pot obține la adresa de email: liceulmaxausnit@gmail.com

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/