Birgite Soldenwagner a oferit azi la Caransebeș certificate de limba germană. Moş Nicolae a venit de la Consulatul German din Timișoara!

timisoara capitala 2023

Festivitate de premiere, astăzi, 5 decembrie, pentru elevii de la Secția de Limbă Germană a Colegiului Național CD Loga din Caransebeș. Peste 10 elevi din diferite clase au primit atestatul de limbă, în urma susținerii examenului la trei probe diferite. Festivitatea de premiere a fost oficiată de către conducerea școlii și consultantul de specialitate pentru limba germană pe zona de vest a țării, Birgite Soldenwagner, de la Consulatul German din Timișoara.

După premierea elevilor, din clasele a IV-a, a VIII-a, a X-a și a XI-a, care au susținut atestatul, toți elevii Secției Germane de la clasele primare, coordonați de cadrele didactice, au pregătit un program artistic în care cei mai mici au interpretat și cântat melodii în limba germană.

Directorul liceului, Gabriela Pfeiffer, le-a precizat elevilor că aceste certificate de limba germană sunt foarte importante și le-a sugerat să le păstreze pentru că, poate nu imediat, dar în 4-5 ani le vor fi de folos la Bacalaureat pentru echivalare, la facultate sau chiar atunci când vor dori să lucreze în străinătate, certificatul fiind recunoscut internațional.

Cuib de vise 1000x100

„Elevii de la diferite nivele au susținut un examen constând în trei probe, una de înțelegere a unui text scris în limba germană, o compunere și o conversație. Compunerile s-au corectat în Germania și, în baza rezultatelor, s-au eliberat diplomele pe mai multe nivele: A2 și B1, de la începători până la avansați. Nu sunt pe clase sau pe vârste, sunt conforme cu cadrul de referință european la limbile străine”, a menționat Birgite Soldenwagner, de la Consulatul German din Timișoara.