Bine360 | 3 organizații din Timiș care sprijină refugiații, câștigătorii programului

castigatoribine 360 timisoara landscape

Fundația Comunitară Timișoara anunță câștigătorii programului Bine360 – Suntem bine, facem bine, dedicat dezvoltării capacității organizațiilor neguvernamentale de a sprijini refugiați. Programul este coordonat de Federația Fundațiile Comunitare din România, cu sprijin financiar oferit de People in Need, implementat local prin Fundațiile Comunitare din București, Iași, Brașov, Timișoara și Oradea.

Asociațiile INTERSECT, Școala Mamei Junior și LOGS – Grup de Inițiative Sociale au fost selectate, din Timiș, în programul Bine360. Concret, organizațiile vor beneficia pe parcursul a 12 luni de sprijin organizatoric, psiho-emoțional și financiar pentru a se dezvolta în echipe puternice, reziliente și capabile să susțină refugiații pe termen lung.

La nivel național au fost selectate 20 de organizații din București, Brașov, Iași, Oradea și Timișoara.

Federația Fundațiile Comunitare din România (FFCR) a fost fondată în 2012 și are rolul de a reprezenta la nivel național interesele fundațiilor comunitare din România care contribuie la construirea unor comunități conștiente, generoase, incluzive și durabile. FFCR susține 18 fundații comunitare însumând peste 8.100 de proiecte și 64 de milioane de lei în investiții comunitare. În prezent, fundațiile comunitare derulează programe în 29 din cele 41 de județe din România, iar rețeaua este în continuă creștere.

Fundația Comunitară Timișoara aduce împreună donatori, ONG-uri sau grupuri de inițiativă pentru a dezvolta comunități în care să ne simțim ca acasă, construiește mecanisme de donație, fonduri de finanțare sau incubatoare de idei pentru oraș. În 6 ani de activitate, prin fondurile adunate de la companii și donatori individuali au fost finanțate peste 200 de proiecte din Timișoara și regiune. Fundația Comunitară Timișoara este parte dintr-o mișcare națională, alături de alte 17 fundații comunitare din România și peste 2.000 în întreaga lume.

People in Need a fost înființată în 1992 de un grup de corespondenți de război cehi care nu mai erau mulțumiți doar să transmită informații despre conflictele în curs și au început să trimită ajutoare. S-a stabilit treptat ca o organizație umanitară profesionistă care se străduiește să ofere ajutor în regiunile cu probleme și să sprijine respectarea drepturilor omului în întreaga lume. De-a lungul celor 30 de ani de existență, People in Need a devenit una dintre cele mai mari organizații non-profit din Europa Centrală. Pe lângă ajutorul umanitar și drepturile omului, acum vizează și educația și ajută persoanele care trăiesc în excluziune socială.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/