Bill Gates și 5G-ul din dormitor

V-ați întrebat vreodată de ce noi, românii, nu vrem să ne vaccinăm împotriva COVID-19? De ce unii da, alții ba? De ce din start ne refuzăm această ipotetică șansă de a ne feri de boală? De ce căutăm mereu motive care să-i facă și pe alții să se gândească la posibilele consecințe? Ori de ce nea Iohannis și Cîțu nu s-au vaccinat primii, ca exemple de bună practică pentru un popor care abia așteaptă să iasă de la slujba de duminică pentru a-i trage niște Dumnezei vecinului de pahar? Întrebări firești într-o țară în care urmașii dacilor și romanilor le știu pe toate.

Suntem cei mai buni comentatori politici, de asta ne merge cum ne merge, cei mai pricepuți antrenori de fotbal, dovadă că echipele noastre de club au ajuns ciuca bătăilor, cei mai destoinici constructori de drumuri, a se vedea kilometrii de autostrăzi pe care îi avem, cei mai înțelepți filosofi, este plin Facebookul de exemple. De când cu vaccinul ăsta, chiar dacă suntem paraleli cu medicina, dăm urechea la tot ce se bârfește la piață, în autobuz, la prăvălie, pe stradă și luăm de bune tot ce scriu ziarele în goana lor după like-uri.

Imaginația unora este fără granițe statale. Conspiraționiștii ne trimit în zona implantării cipurilor, a legăturii dintre virus, pe de-o parte, 5G și undele electromagnetice care ajung în corpul nostru odată cu vaccinul. Chiar dacă habar nu au ce e și cu ce se mănâncă un cip, 5G sau undele electromagnetice, unii se gândesc la ce este mai rău, gen mutații despre care au auzit ei la televizor, deși nu au înțeles mare lucru. Alții socotesc că, odată cu vaccinarea, le va crește un corn în frunte, le va scădea potența și pot deveni ținte pentru extratereștrii care ne așteaptă la cotitură de milenii. Și mai știu că unii vor să-și refacă averile pe spatele amărăștenilor, gen Bill Gates, despre care au auzit că a ajuns la fundul sacului din cauza femeilor și a jocurilor de noroc.

Suntem un popor de cârcotași cu care cum dai, nu dai bine. Dacă nu l-ai fi vaccinat, de ce nu ai făcut-o? Iată o dovadă a nesimțirii și neputinței celor ce au condus România anul trecut. Nu e așa? Dacă îl vaccinezi, este iarăși ceva putred: de ce vaccinul este gratuit, în timp ce măștile de protecție, nu? Bună întrebare!

Na, m-a luat și pe mine valul conspirației de la miezul nopții de luni spre miercuri. Trag draperia, sting lumina și, pâș, pâș, mă îndrept spre dormitor, ca nu cumva să trezesc 5G-ul pitit în vaccinul ce mi-l voi face!

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/