Bilanțul administrației Mălăiescu

Noua conducere a Primăriei Oțelu Roșu, instalată la cârma administrației locale în urma alegerilor din 10 iunie, a demonstrat că se pot face lucruri bune și multe cu bani puțini. În ciuda datoriilor și a haosului care au făcut legea în ultimii opt ani, orașul o poate lua acum pe drumul civilizației și să se îndrepte lejer spre Uniunea Europeană, așa cum este și firesc.

Până acum, datorită deschiderii fără precedent pe care oamenii au întâlnit-o la Primărie, edilul-șef, Luca Mălăiescu, a putut să culeagă din teritoriu problemele cu care locuitorii se confruntă. Și, mai mult decât atât, a reușit să rezolve o parte dintre lucrurile care au ținut de administrația locală, s-au încadrat în limita bugetului și au apelat la bunul simț al acelora care le conduc destinele oamenilor.

Astfel că, imediat ce a redus din datorii, primarul s-a apucat de asfaltat Bulevardul Libertății, una dintre arterele importante ale orașului. Din bugetul propriu, angajații administrației au asfaltat strada pe un sens de mers, au schimbat bordurile și au reabilitat trotuarul. Imediat ce vremea o va permite, probabil la primăvară, și celălalt sens de mers va deveni unul civilizat. Mai mult decât atât, primarul explică faptul că și restul străzilor sunt în atenția sa, însă momentan oamenii trebuie să înțeleagă faptul că odată cu începerea lucrărilor de modernizare a sistemului de apă-canal, vor fi sparte din nou. Prin urmare, este nevoie de răbdare la capitolul „străzi mai bune”.

Sute de oameni, în audiență
Primindu-l în audiență pe unul dintre cetățenii orașului, acesta mi-a sesizat problema legată de lipsa unei căi civilizate de acces spre zona Gaia. Costurile amenajării unor scări cu balustradă și a asfaltării unei străzi nu au fost mari, așa că imediat am luat decizia să îi ajutăm pe locuitori. Acum, nu mai sunt obligați să se afunde în noroi atunci când merg acasă”, a declarat edilul-șef.

Investiții în societățile locale
Societățile care sunt în subordinea Consiliului Local Oțelu Roșu au cunoscut și ele schimbarea. Administrația publică a cumpărat o mașină pentru transportul gunoiului, cu o capacitate de 22 de mc. Valoarea achiziției se ridică la 13.900 de euro. Pe lângă aceasta, primarul a mai dispus achiziționarea a 100 de europubele de circa 1.100 de litri. În plan este adoptarea colectării selective în oraș, așa cum Uniunea Europeană îi obligă pe primari să facă. Regula instaurată de Primărie atunci când vine vorba despre achiziții este încadrarea în suma de 15.000 de euro, astfel încât să nu se complice procedura de cumpărare, iar oamenii să poată intra într-un timp cât mai scurt în posesia bunurilor cumpărate de autorităţi.

Alte achiziții publice și realizări:

– tractor cu remorcă, freză pentru măturat zăpada – 3.000 de euro

– mașină pentru stins incendiile – 60.000 de lei

– mașină cu sirenă și echipament pentru Poliția Locală

– contract cu Primăria Glimboca pentru susținerea pompierilor care deservesc Valea Bistrei

– reducerea datoriilor

– reducerea cheltuielilor cu aparatul propriu al Primăriei, care a fost supradimensionat pe vremea fostului primar.

 

 

Comments

  1. vasile says:

    Brovo! Primarului

    Pe cind si bilantul altor PRIMARI DE VAZA?

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/