Clădire de patrimoniu, fără administrator!

Casa Corpului Didactic Caraș-Severin se luptă, la fel ca multe alte instituții din județ, cu lipsa personalului necesar unei bune funcționări. În cadrul acestei instituții activează șapte persoane, din care una cu jumătate de normă.

Imposibilitatea atingerii scopurilor propuse pentru formarea cadrelor didactice este generată de numărul mic al angajaților din cadrul instituției Inspectoratului Școlar Județean. Casa Corpului Didactic, deși are în spate o istorie de aproape 100 de ani de activitate, se lovește de problema unui personal nedidactic necesar pentru anumite activități.

În momentul de față, Casa Corpului Didactic funcționează fără secretară, femeie de servici și fără administrator de patrimoniu, ținând cont că sediul instituției se află într-o clădire de patrimoniu. „Principala problemă actuală este numărul mic de angajați. Lipsește total personalul nedidactic, nu avem secretar, femeie de serviciu sau administrator de patrimoniu. Deocamdată sunt șase posturi și jumătate ocupate, din care două posturi și jumătate reprezintă personalul didactic auxiliar, iar cu acest personal suntem nevoiți să gestionăm programele instituției”, explică prof. Tudor Deaconu, directorul Casei Corpului Didactic.

Chiar și așa, instituția a reușit să funcționeze și să organizeze numeroase cursuri de pregătire și perfecționare a cadrelor didactice pe parcursul anului trecut atât în mediul urban, cât și în mediul rural, la care au fost prezenți aproape 3000 de participanți.