Bijuteria anilor ’80 de pe Muntele Mic ar putea fi transformată în cea mai înaltă clădire din România, aflată la cea mai mare altitudine

Un proiect de transformare a fostului Hotel Sebeș de pe Muntele Mic într-un complex de apartamente – Pheonix apartaments – este pe cale să devină realitate, dacă se vor găsi fondurile necesare investiției: aproximativ 6 milioane de euro!

Metamorfozarea fostului Hotel Sebeș nu e o utopie. Deocamdată se află la stadiul de studiu, expertiza de caz fiind o adevărată provocare pentru specialiștii Facultății de Construcții din Timișoara, conduși de renumitul profesor Marin Marin. După 4 luni de muncă s-a finalizat expertizarea tehnică a clădirii, concluzia fiind că structura fostului hotel Sebeș este o bijuterie tehnologică a anilor ’80, ancorată de o stâncă printr-o rețea de piloți forați.

„Nu s-a găsit nicio fisură cauzată de timp, doar zone de corodare cauzate de infiltratiile de apă. Totuși, normativul s-a schimbat de două ori, se vor mai investi aproximativ 300.000 de euro pentru aducerea la standardele existente în legislația din 2021. Pe acest schelet nou, renumita casa de arhitectura din Timișoara Arca Studio a proiectat noua clădire. Proiectul Phoenix Apartaments va avea statutul de cea mai înaltă clădire din România, aflată la cea mai mare altitudine. Loturile de sus, au cota 1.535 m altitudine. Clădirea va avea 3 nivele de servicii și 11 nivele de camere, în total 14 nivele.”, ne-a precizat omul de afaceri Horațiu Buna.

Clădirea aflată la limita norilor va avea o fațadă de tip ventilat, toate camerele vor avea un spațiu vitrat de peste 4 mp, care va conecta viitorii locatari la panorama incredibilă a zonei montane adiacente. Aproape 3000 mp vor fi alocați serviciilor, viitorii locatari vor beneficia de recepție non-stop, management de întreținere și închiriere, restaurant cu 300 de locuri deschis 365 zile pe an, o terasă dispusă sub formă de amfiteatru și zone comerciale.

Povestea Muntelui Mic merge mai departe. Întotdeauna trebuie sa existe un deschizător de drumuri. Această clădire poate deveni una de referință, dar mai ales o dovadă că și în România se poate.”, a mai spus Horațiu Buna.

După realizarea proiectului, începe greul, pentru că sunt așteptați investitorii. Se poate investi în achiziția unui apartament sau, de ce nu, se pot accesa fonduri pentru o investiție mai amplă, pentru că de acum Muntele Mic are statutul de stațiune de interes turistic național.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/