Big Brother te privește! Într-o comună din Timiș se montează camere de supraveghere

Nu doar Timișoara are montate tot mai multe camere de supraveghere pe străzi. Și zona periurbană începe să utilizeze tot mai mult tehnologia modernă, utilă pentru siguranță cetățenilor. Comuna care va monta camere practic, va suplimenta numărul celor care există deja.

Este vorba despre Dumbrăvița, localitate alipită practic Timișoarei. Miercuri, primarul Victor Malac a semnat contractul pentru încă un sistem de supraveghere video în comună, după cum anunță cei din primăria localității. În total, vor fi montate 62 de camere de supraveghere. Dintre acestea, 55 vor fi tip speed-dome, iar șapte, vor fi  camere video LPR de recunoaștere a numerelor auto. Scopul dezvoltării sistemului de supraveghere este  păstrării ordinii publice, a creșterii siguranței cetățenilor, prevenirea actelor de violență, furt, vandalism și alte acțiuni antisociale dar și pentru monitorizarea traficului rutier.

Actualul contract este în valoare de 371.396,47 lei și are o valabilitate de doi ani. Banii vor veni de la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), care acordă fonduri nerambursabile. În prezent, în Dumbrăvița sunt camere de supraveghere, dar dar doar în zona centrală, în număr de 36. Cu ajutorul lor se supraveghează, printre altele, Parcul Central, Sala Polivalentă și Școala Gimnazială.