„Big Brother” pe străzile municipiului de pe Timiș și Sebeș!

caransebes

50 de camere de supraveghere video urmează să fie montate în mai multe zone din Caransebeș, până la finalul anului. Investiția este suportată din bugetul local, iar întregul sistem va fi instalat de un important operator de telecomunicații.

Camerele de supraveghere vor fi instalate la intrările și ieșirile din oraș, pe străzi și în intersecții, pentru monitorizarea traficului, precum și în zonele cunoscute de autorități ca fiind predispuse la depozitarea necontrolată a deșeurilor. Vor fi montate 50 de camere video cu 360 de grade perspectivă, costurile fiind suportate de Municipalitate de pe Timiș și Sebeș.

Sistemul de supraveghere video va fi introdus în Caransebeș, într-o prima fază, în vreo 50 de puncte. Am depus studiul de coexistență la ENEL, pentru că există acolo o legătură între rețeaua electrică și furnizorul propriu-zis. Se va face branșamentul electric, deci, termen estimat de finalizare al proiectului este luna noiembrie. La începutul iernii, în noiembrie, ar trebui să avem sistem funcțional de camere de luat vederi. Spun ar trebui, pentru că rămâne de văzut dacă se vor respecta toate termenele.”, a declarat primarul Caransebeșului, Felix Borcean.