Big Brother pe străzile comunei Zăvoi

camere video

Comuna de pe Valea Bistrei va fi monitorizată 24 din 24 de ore, grație unui proiect accesat de administrația locală și finanțat din fonduri europene.

Primarul comunei Zăvoi, Doru Cîrdei, a semnat, recent, contractul de finanțare cu Ministerul Dezvoltării pentru un proiect depus pe Programul Național de Redresare și Reziliență. La 300.000 de euro se ridică valoarea contractului de finanțare, banii urmând să fie alocați pentru instalarea unui sistem de monitorizare video pe raza comunei și pentru achiziția unei drone.

„Proiectul ne permite să achiziționăm suficiente camere de supraveghere video pentru toată comună, precum și o dronă profesională, care ne va fi de ajutor în situațiile de urgență. Nu știm exact câte, pentru că abia acum am demarat procedurile pentru studiul de fezabilitate, după care urmează și proiectul tehnic. Cert e că vom avea camere în toată comuna, iar drona, având Poiana Mărului, zonă de munte, turiști rătăciți, incendii, teren greu accesibil, ridici drona, vezi cum se prezintă situația, și pe unde poți ajunge mai repede. În ideea asta am gândit proiectul.”, ne-a declarat primarul comunei Zăvoi, Doru Cîrdei.

1000x100 casa brutarului
celtic transilvania 1000x100px

Dispozitivele video vor fi legate la un centru de comandă, care va stoca și înregistra imaginile 24 din 24 de ore. Potrivit edilului, proiectul ar urma să fie implementat până la sfârșitul acestui an.

 

banner maxagro