Premieră! Monitorul PMT va fi scris de externi, contra cost

primaria timisoara

Pentru prima dată în istoria Monitorului Primăriei Timișoara, articolele nu vor fi scrise de angajații Direcției de Comunicare, ci de externi. S-a lansat licitația pentru redactare, corectură, tipărire și livrare.

Autoritățile caută o firmă pentru „servicii de editare (redactare, machetare, paginare și corectare a materialelor furnizate de achizitor sub formă de texte și imagini conform unui ghid de punere în pagină), tipărire și livrare la unitatea specializată în difuzare/distribuire a publicației ziar <<Monitorul Primăriei Municipiului Timișoara>>”.

Până acum, în vremea administraților Ciuhandu și Robu, articolele și corectura lor, adică editarea Monitorului Primăriei Timișoara, erau realizate de angajații Direcției de Comunicare. Se plătea doar tipărirea și distribuția.

Potrivit reprezentanților Primăriei Timișoara, în prezent, Direcția de Comunicare are foarte puțini angajați și în fișa postului nu este specificată obligația de a edita ziarul instituției. Realizarea lui a fost și întreruptă în 2020.

„Având în vedere că în anul 2023 Timișoara va fi Capitală Europeană a Culturii, titlu conferit de Parlamentul European, în exercitarea căruia avem o serie de obligații referitoare la promovarea informațiilor referitoare la acest important program comunitar, este necesar să fie utilizate toate mijloacele de informare pe care le are la dispoziție Primăria Municipiului Timișoara. Editarea și distribuirea ziarului Monitorul Primăriei Municipiului Timișoara este, din acest punct de vedere, oportună pentru activitatea de comunicare și pentru diseminarea informației. (…) De asemenea, având în vedere news-letter-ul <<Timișoara 2023>> care trebuie mediatizat, precum și solicitarea Centrului de Proiecte pentru sprijinirea activității sale în domeniul informării, este necesară editarea și distribuirea ziarului <<Monitorul Primăriei Municipiului Timișoara>> în 12 pagini”, se arată în caietul de sarcini.

1000x100 casa brutarului
celtic transilvania 1000x100px

Contractul are o valoare de aproape 700.000 de lei. Firma ce îl va primi va trebui să asigure ieșirea din tipar a 100.000 de exemplare lunar a monitorului.

„În baza contractului, vor fi prestate servicii de: – redactare sub forma articolelor destinate informării cetățenilor orașului; – paginarea materialelor; – machetarea și corectarea fiecărei ediții; – obținerea de la achizitor, respectiv de la Serviciul Comunicare, a <<bunului de tipar>> înaintea tipăririi; – tipărirea și livrarea la distribuitor, pe bază de proces verbal, semnat de comisia de recepție a achizitorului și un reprezentant al firmei care presteaza serviciile de editare (redactare, machetare, paginare și corectare a materialelor furnizate de achizitor sub formă de texte și imagini conform unui ghid de punere în pagină), tipărire și livrare la unitatea specializată în difuzare/ distribuire a publicației ziar <<Monitorul Primăriei Municipiului Timișoara>>”, se arată și în fișa de date care însoțește licitația.

Firmele interesate pot depune oferte până în 19 aprilie.

banner maxagro