„Big Brother” devine operațional la Caransebeș!

Sistemul de supraveghere video în municipiul de pe Timiș și Sebeș va deveni funcțional începând de anul viitor, anunță primarul Felix Borcean. Au fost montate deja 35 din cele 40 de camere, rămânând ca până la finalul anului să fie instalate și dispozitivele de monitorizare a traficului stradal.  

Camerele video vor monitoriza intrările și ieșirile din oraș, arterele principale și intersecțiile, precum și zonele cunoscute de autorități ca fiind predispuse la depozitarea necontrolată a deșeurilor.

„Camerele sunt montate aproape în totalitate. Le mai avem de pus doar pe cele de trafic stradal, după care se va trage fibra optică și, începând de la anul, vor fi funcționale. Dispozitivele pentru monitorizarea traficului stradal sunt și cu detecție, sunt mai bine dotate din punct de vedere tehnic, pentru recunoașterea numerelor de înmatriculare.”, ne-a spus primarul municipiului Caransebeș, Felix Borcean.

Primarul a mai explicat că se are în vedere suplimentarea numărului camerelor de supraveghere, achiziția dispozitivelor urmând să se facă gradual în următorii ani, pentru a nu îngreuna bugetul local.