Biciclete pentru turiștii care ajung la Rudăria!

Turiștii care ajung în Valea Almăjului pentru a vizita complexul mulinologic de la Rudăria ar putea circula pe două roți, dacă administrația locală va găsi resursele financiare necesare pentru achiziționarea a cel puțin 50 de biciclete.

Primarul comunei Eftimie Murgu, Mihai Otiman, își dorește să restricționeze accesul autoturismelor pe valea morilor de apă. În acest context, edilul are în vedere amenajarea unei parcări în centrul comunei și achiziționarea a cel puțin 50 de vehicule pe două roți. „Ne dorim să amenajăm măcar 50 de locuri de parcare în zona centrului, unde am identificat și o locație în acest sens, după care am mai avea în plan să asfaltăm două străzi. În măsura în care vom găsi un bănuț în plus, ne-am dori, de asemenea, să schimbăm fața centrului comunal și să achiziționăm cel puțin 50 de biciclete pe care să le punem la dispoziția turiștilor care ajung în zona noastră la sfârșitul săptămânii. Cele 50 de locuri de parcare le-am gândit în ideea de a restricționa circulația pe valea morilor de apă, atât pentru siguranța turiștilor, cât și pentru a evita aglomerarea văii. Există o parcare privată în zonă, cu o capacitate de 60 de locuri, insuficiente pentru că în weekend este nebunie. Estimez eu, undeva între 500 și 1.000 de vizitatori ajung la Rudăria la sfârșitul fiecărei săptămâni.”, aflăm de la primarul Mihai Otiman.

Edilul mai spune că nu a identificat momentan nicio sursă de finanțare pentru achiziționarea bicicletelor mult dorite, și nici nu se gândește să pune vreo taxă pentru turiștii care vizitează complexul mulinologic. „Toată lumea mă bate la cap cu această taxă, dar nu știu ce să zic. Să le iau oamenilor bani, și să nu le ofer nimic în schimb, doar că văd morile, parcă nu-mi pică bine! Mă gândesc, în schimb, ce mai putem face pentru ei, cu ce îi mai putem atrage în zonă. Cred eu că dacă am reuși să punem la dispoziția turiștilor biciclete ar fi chiar frumos! Nu știm dacă vom reuși să facem tot ceea ce ne-am propus, pentru că bănuții de care dispunem la primărie nu sunt mulți, trebuie cheltuiți cu chibzuință, iar despre fondurile europene – ce să mai zic, până nu se redeschid liniile de finanțare, nu avem nicio șansă. Nu vedeți că, momentan, nu se știe nimic concret nici despre Planul Național de Redresare și Reziliență. Momentan, nu ne rămâne decât să așteptăm, să vedem ce urmează.”, a concluzionat primarul comunei Eftimie Murgu.

leader board 728 x 90 px