FOTO S-a deschis sezonul de vizitare a peșterii Comarnic, un adevărat muzeu natural subteran în inima Munților Banatului

casinoherculane by sungarden

Turiștii sunt așteptați să treacă pragul peșterii Comarnic, aflată în județul Caraș-Severin, considerată un adevărat muzeu natural subteran în inima Munților Banatului. Sezonul pentru vizitarea acestei peșteri s-a deschis în luna mai și durează până în septembrie.

Un important obiectiv turistic din vestul României poate fi admirat din nou. Administratorii paginii de Facebook Banatul Montan informează că s-a deschis sezonul pentru vizitarea peșterii Comarnic. Programul de vizitare este în perioada mai-septembrie, iar în această perioadă, în zilele de sâmbătă și duminică, se asigură și ghid pentru grupuri de minimum cinci persoane.

publicitate online in ziar Express de Banat

Astfel, turiștii sunt informați că peștera Comarnic poate fi vizitată între orele 10.30 și 12.30, 13.00 și 15.00 și 15.30 și 17.30. Tarifele de vizitare sunt 15 lei pentru adulți și 10 lei pentru copii, elevi și studenți. Pentru rezervări și alte informații puteți suna la următoarele numere de telefon: 0763 276 349 – Nicolae Ifca și 0766 854 704 – Marian Gheorghescu.

Peştera Comarnic din Parcul Naţional Semenic – Cheile Caraşului este un adevărat muzeu natural subteran în inima Munţilor Banatului. Situată în Cleanţu Putnata la altitudinea de 440 m, peştera are trei nivele: fosil, subfosil şi activ. Ultimul este accesibil doar pe o porţiune mică, fiind străpuns de pârâul Ponicova. Prin formele sculptate în adâncuri – stalactite şi stalagmite, peștera este considerată una dintre cele mai frumoase peşteri din România, accesibilă turiştilor.”, a informat Banatul Montan.

publicitate ziar expresb 1000x100 pizzeria Dimitrios 1000x100

Peștera Comarnic este a doua ca lungime din Banat (6.201 m), fiind întrecută ca întindere de Peştera Buhui (6.547 m). Peştera are două intrări principale: una în amonte, pe unde pătrunde şi pârâul Ponicova, şi o a doua, în aval, situată pe coasta muntelui Naveşu Mic, în imediata apropiere a Cantonului Comarnic. La gura peşterii dinspre intrarea Comarnic se ajunge după ce se urcă cele 100 de trepte amenajate de Asociaţia Speologică Exploratorii din Reşiţa, în grija căreia se află peştera.

Foto: Facebook Banatul Montan

1000x100 untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/