Biblioteca Orăşenească din Bocşa marchează 6 decenii de activitate. Vezi ce program a pregătit!

Bocşenii vor avea parte, începând de astăzi, de câteva zile bune de sărbătoare. Biblioteca Orăşenească „Tata Oancea” din Bocşa marchează, printr-un amplu program cultural, 60 de ani de activitate.

Dacă acum zece ani a sărbătorit (pentru ultima oară) cinci decenii de activitate, conducerea Bibliotecii Orăşeneşti „Tata Oancea” din Bocşa le-a pregătit cetăţenilor, în acest an, o nouă porţie de cultură. Acţiunile care vor marca înfiinţarea bibliotecii publice din localitate vor debuta astăzi şi vor dura până marţi, 11 iunie. În aceste zile, iubitorii de cultură vor putea participa la expoziţii, lansări de carte, proiecţii de filme, simpozioane, precum şi la dansuri medievale.

Fiind un eveniment festiv de mare amploare, organizatorii îi vor sărbători pe colaboratorii dragi şi importanţi ai bibliotecii. Este vorba de publicistul reşiţean Titus Crişciu, care a donat un număr însemnat de volume bibliotecii din Bocşa, regizorul Ioan Cărmăzan, dar şi pe Constantin Lucaci, singurul care a donat până în momentul de faţă oraşului Bocşa 17 sculpturi din inox, obiecte cu care s-a şi înfiinţat, de altfel, Muzeul „Constantin Lucaci” din oraş. În cadrul aniversării va fi prezentată şi viaţa lui Tata Oancea, patronul spiritual al bibliotecii orăşeneşti.

Pe când biblioteca orășenească sărbătorește 60 de ani de activitate, tradiția lecturii în Bocșa este mult mai veche. Pentru că din 2003 nu a mai avut loc nicio manifestare în cinstea bibliotecii, noi ne-am gândit şi ne-am dorit ca anul acesta să sărbătorim această zi printr-un program interesant. Nu avem posibilitate financiară să facem evenimentul la nivelul pe care noi ni l-am fi dorit, dar ne străduim. Acum zece ani ne-am permis să oferim o singură medalie, iar acum vom încerca să facem cel puţin la fel. Vom oferi, pe lângă medalii şi diplome, mape aniversare tuturor celor prezenţi. Vom premia cei mai fideli cititori şi colaboratori ai bibliotecii, după care vom lansa acea monografie a instituţiei, un volum care apare în binecunoscuta serie „Bocşa – istorie şi cultură”, un proiect mai vechi al bibliotecii orăşeneşti. Sperăm să iasă ceva frumos, mai ales că în ultimii 10 – 15 ani ne-am bucurat din plin de o serie de parteneriate şi colaborări”, explică, pentru Express de Banat, Gabriela Şerban, managerul Bibliotecii Orăşeneşti „Tata Oancea”.

biblioteca tata oancea  bufnita

Deschiderea festivă va avea loc în sala de şedinţe a Primăriei Oraşului Bocşa, de la ora 10:00, unde vor rosti câteva alocuţiuni oficialităţile locale şi judeţene, oameni de cultură, colaboratori, precum şi utilizatori ai serviciilor bibliotecii.

Organizatorii aniversării Bibliotecii Orăşeneşti „Tata Oancea” din Bocşa sunt: Biblioteca Orășenească „Tata Oancea”, Consiliul Judeţean Caraş-Severin, Primăria şi Consiliul Local Bocşa, Direcţia pentru Cultură Caraş-Severin, Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/