Aeroportul Caransebeș,bază militară?!

Prezenți la raidul aerian de la Caransebeș, reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne au explicat ce planuri au pentru Aeroportul din orașul vecin.

Aerodromul a fost deschis în 1969, ca unul de urgență, dar și-a intrat în rolul de aeroport civil abia în 1975. În 1994, compania Tarom a suspendat cursele aeriene regulate spre Caransebeș, iar până nu demult se dorea relansarea obiectivului ca bază a Aeroclubului României. Vizita oficialilor de la centru s-ar putea concretiza însă în schimbarea destinației sale.

„Se analizează oportunitatea înființării unei unități care ar putea fi implicată în salvarea vieților din Banatul Montan în situații de urgență și calamități. Sper ca evaluarea să ne fie favorabilă”, a declarat Marcel Vela, primarul municipiului Caransebeș, pentru www.expressdebanat.ro .

Ideea prezentată de edilul-șef a fost întărită de mai marii de la minister. „Există disponibilitatea de a deschide o unitate specială de aviație în zonă. Când am venit la Caransebeș nu am știut la ce să ne așteptăm, dar când am văzut ce există aici am rămas plăcut surprins. În cazul în care proiectul pe care noi îl dezvoltăm se va concretiza la Caransebeș, atunci municipiul va deveni un punct strategic pentru situațiile de urgență pentru această zonă a țării”, spune secretarul de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Cătălin Chiper.

Acesta a fost prezent la Caransebeș cu prilejul raidului aerian organizat ieri, pe aeroportul din municipiu. Secretarul de stat a fost însoțit de inspectorul general de aviație al M.A.I., Doru Grădinaru.