O zi pentru copiii din centrele de plasament reșițene: clovni, prințese și teatru pentru micuți!

Deși Ziua Copilului a trecut, bucuria copiilor este molipsitoare și merită sărbătorită în fiecare zi. Astfel, luna iunie aduce alte surprize pentru copii, mai ales pentru aceia care au cel mai mult nevoie de o rază de lumină.

Copiii celor cinci centre de plasament din Reșița vor avea o surpriză la sfârșitul săptămânii viitoare. Fundația „Maya&Friends” organizează un spectacol intitulat „Lumea copiilor”, dedicat micuților mai puțin norocoși din oraș, pentru a le înveseli măcar pentru o zi viața.

Astfel, pe 13 iunie, aproape 400 de copii din centrele de plasament „Aurora”, „Speranța”, „Primăvara”, „Maria” și „Apartamentul” se vor întâlni în fața Casei de Cultură a Sindicatelor din oraș, de la ora 11:00, unde vor fi întâmpinați de clovni, prințese și de voluntarii înarmați cu acuarelele de pictură pentru față, gata să îi transforme în adevărați spiriduși. Atmosfera va fi întreținută de vocea cristalină a copiilor din Corul „Menestrelul”.

Dar sacul plin de surprize nu se golește aici. După ce vor petrece aproape o oră în aer liber, micuții vor intra în sala de spectacole pentru o piesă de teatru dedicată lor, pusă în scenă special pentru ei. „Ne-am gândit să construim spectacolul special pentru acești copii, pentru că ei au mare nevoie de atenția noastră. După prima parte a acțiunii, ce se va desfășura afară, de la ora 12:00, copiii vor viziona spectacolul „Pinocchio”, jucat pe scena Casei de Cultură”, a precizat actorul Dan Mirea, regizorul întregului eveniment „Lumea copiilor”.

La finalul acțiunii, organizatorul, Fundația „Maya&Friends”, va acorda tuturor copiilor câte un premiu ce va consta în jucării și dulciuri, care cu siguranță vor lumina fețele micuților și le vor aduce o bucurie în plus, pe lângă întreaga activitate dedicată lor.

Foto: perfecte.md