“Am făcut crima şi trebuie să plătesc!”

Iancu Măran a avut o poziţie interesantă în faţa procurorilor şi a judecătorilor care au dispus ca acesta să fie arestat preventiv pentru următoarele 29 de zile.

Bărbatul de 35 de ani e acuzat în momentul de faţă doar pentru crimă şi tentativă de omor, fapte pe care le-a recunoscut cu seninătate în faţa organelor de anchetă. Iancu Măran a negat însă că le-ar fi violat pe surorile Florea. Bestia din Gârlişte a respins şi ipoteza că el ar fi autorul crimei de acum zece ani, din peşteră, pentru care a stat o vreme în arest şi judecat, dar declarat nevinovat de instanţa supremă.

Mirabela Florea a povestit însă de pe patul de spital că Măran le-a legat cu sfoară de copac şi apoi le-a violat. În momentul în care au reuşit să se desprindă din mâinile bărbatului, fetele i-au aruncat cu pământ în ochi, încercând să scape cu viaţă. A reuşit doar cea mare, în vârstă de 17 ani. Criminalul a povestit că a scos cuţitul şi că a lovit la întâmplare. “Au vrut să-mi ia cuţitul din mână. Am lovit cu el fără să mă mai uit. Am făcut fapta şi trebuie să plătesc”, a mărturisit Iancu Măran.
În borseta pe care o avea asupra lui s-au găsit prezervative. Criminaliştii au mai descoperit la locul crimei bandă adezivă şi o lopată, cu care acesta avea de gând să îngroape cadavrele fetelor. Se conturează tot mai tare ipoteza unei crime cu premeditare, ceea ce-i îngreunează situaţia lui Iancu Măran.