Comoara din Poiana Mărului de acum în mâinile tuturor. Făurit din apă rece de munte, de o puritate deosebită și produs într-o fabrică modernă, aurul dacic devine o rețetă de succes.
Caraș-Severinul este de astăzi mai bogat. Unul dintre locurile de poveste ale Banatului începe să prindă un nou contur prin prezența fabricii de bere Scorilo. O afacere de suflet izvorâtă din pasiunea pentru natură, istorie și legende. Mihai Șomfelean este cel care a plecat acum câteva luni pe urmele comorii dacice, ale cărei secrete au fost dezgropate și înnobilate într-o bere de calitate superioară.
Pentru că antreprenorul este un vizionar a știut de la început din ce aluat va fi construit acest business și care îi vor fi ramificațiile atât pe termen scurt cât și pe termen lung. „Faptul că am deschis fabrica de bere aici în Poiana Mărului nu trebuie să surprindă pe nimeni. Știu, și ar trebui să realizăm cu toții ce potențial are acest loc și tocmai de aceea, pe lângă faptul că oamenii se vor putea bucura e o bere de calitate superioară sunt invitați să vină, să cunoască zona și să dezvoltăm împreună un turism ca la carte.
Îmi doresc să fiu ca un magnet, să atrag atât turiști cât și investitori aici în Poiana Mărului, să organizăm festivaluri, să construim parteneriate puternice, mai exact să punem pe hartă acest loc de poveste, renumit mai ales pentru calitățile superioare ale aerului.”, spune Mihai Șomfelean.
Din acest weekend iubitorii de bere sunt așteptați la fabrică să deguste și să cumpere berea plină de arome, o bere artizanală, naturală care nu conține aditivi și care este de două tipuri: blondă și arămie. „Este o bere care se remarcă prin calitate ce impresionează de la arome și culoare până la ambalaj. Vom începe cu o capacitate de 300.000 de litri de bere pe an pentru că prima dată trebuie să intri pe piață, trebuie să fii cunoscut și după aceea să faci volum. În domeniul berii, nu este o fabrică mare, este o fabrică mică comparativ cu o fabrică industrială cum ar fi Ursus sau Timișoreana. În rândul fabricilor artizanale ne situăm undeva la mijlocul clasamentului din punct de vedere al capacității de producție. Sunt beri care nu conțin decât apă, foarte bună aici, în Poiana Mărului, hamei, drojdie și malț de orz. Noi în permanență suntem în contact cu cei din Austria, de la care am cumpărat fabrica, ei au un maestru berar care împreună cu noi a elaborat rețetele pentru berea noastră. Rețetele sunt ne aparțin, berea este făcută pentru noi, pentru această fabrică ”, a mai explicat Mihai, pentru Express de Banat.
În momentul de față berea Scorilo se poate achiziționa direct de la fabrică și de la distribuitorii locali, urmând ca până la finele anului produsul să poată fi găsit și în marile lanțuri de magazine.