Au pus punctul pe „i” și au revoluționat piața. Afacerea care s-a născut la granița dintre comunism și democrație

Unii spun că este aproape o viață de om, alții o numesc perseverență, cei mai mulți au catalogat-o drept pasiune. Și după 30 de ani sunt demni de exemplu pentru oricine.

Anii ’90 au însemnat pentru cei mai mulți libertate și la propriu, și la figurat. Acum depinde de fiecare cum și-a asumat fenomenul. Mirajul străinătății a fost plasa în care au căzut mulți, dar nu toți. Au apărut încet și mințile strălucite, oportuniste și fără frontiere care au lansat afaceri, profitabile și după 30 de ani. Domeniul de activitate? Simplu: industria lemnului – fabrică de mobilă, care nu avea cum să dea greș; așa a și fost.

Familia Bosioc a pus bazele unuia dintre cele mai durabile businessuri, la doar un an de la Revoluție. Schițată și întemeiată de Mihai Bosioc, fabrica de mobilă Valber a luat ființă în anul 1991, de-a lungul timpului perfecționându-se, specializarea culminând cu schimbarea utilajelor existente, în anul 2011, cu unele noi și foarte performante, de la furnizori renumiți în acest domeniu: Felder, Vitap etc.

Valber oferă mobilier în serie, dar și la comandă: bucătării, sufragerii, camere de tineret, dormitoare, diferite modele de mic mobilier. De asemenea, produsele executate cu atenție și profesionalism de cei 17 angajați, la ora actuală, sunt puse și la dispoziția instituiților publice pentru necesarul de birouri, grădinițe, baruri sau hoteluri.

O afacere pentru bărbați, dar sub comanda doamnelor

Pentru că de cele mai multe ori pasiunea pentru afaceri, etica și perseverența se transmit și copiilor, Mihaela Stoica, fiica lui Mihai Bosioc, a preluat comanda și alături de mâna de fier a mamei sale au condus și au dezvoltat peste așteptări mica afacere de familie. Aerul modern al societății actuale și-a lăsat vizibil amprenta peste toate produsele firmei de mobilă, situată pe strada Laminoarelor nr. 1 din Reșița, astfel încât cei care vizitează expoziția de mobilă au ce povesti mai departe.

Toate produsele sunt realizate din pal melaminat de 18 mm, 25 mm, 38 mm și MDF înfoliat sau vopsit (marca Kronospan, Interspan, Egger, Thermopal, Falco, Fundermax) și cu accesorii de la producători de renume: Blum, Hettich, Blanco, Teka etc. Designul mobilierului este efectuat de o echipă de profesioniști din cadrul companiei Valber, iar acuratețea detaliilor de finisare și promptitudinea livrărilor și a montării la domiciliu satisfac cerințele clienților, ceea ce face ca Valber să fie partenerul ideal în dorința producătorilor de a decora casa sau instituția.

„Fiecare lucrare este o provocare pentru noi fiind personalizată conform cerințelor dumneavoastră, întreg ansamblul fiind realizat în urma deplasării la domiciliu a specialiștilor noștri și a colaborării dintre proiectanții noștri și alegerile dumneavoastră. La sediul nostru puteți lua legătura direct cu producătorul, deoarece în spatele expoziției se desfășoară prelucrarea propriu zisa a mobilei, astfel puteți avea parte de negocieri și ajutor în deciziile de realizare a propriilor vise.”, spune Marius Stoica, unul dintre administratorii firmei Valber.

 

Informații suplimentare se pot obține la numerele de telefon: 0751 09091 și 0355 429680.