Belodedici și Burleanu vin la Moldova Nouă! Caută un puști talentat pentru Barcelona!

explo 1000x200

“Performanța are viitor”, o inițiativă de scouting a Federației Române de Fotbal care își propune să descopere tinere talente din mediul rural, va debuta la Moldova Nouă!

 Pentru că mediul rural reprezintă o sursă importantă de talente în fotbalul românesc, drept dovadă fiind și faptul că patru din cei zece fotbaliști români cu cele mai multe selecții la echipa națională provin din afara orașelor, și ca urmare a concentrării marilor cluburi și academiilor de fotbal în mediul urban, tinerii talentați din zonele rurale au șanse mai mici de a se face remarcați în perioada junioratului. De aici s-a născut inițiativa celor de la Gillette, care în parteneriat cu Federația Română de Fotbal își propun să sporească șansele tinerilor din mediul rural cu vârste între 10 și 14 ani împliniți de a se face remarcați și de a avea acces la o pregătire sportivă la cele mai bune standarde.

Caravana se desfășoară sub umbrela programului FRF„Împreună suntem fotbal” și are loc în perioada august 2016 – mai 2017. În 21 august, caravana „Performanța are Viitor” va opri în Moldova Nouă, prima localitate în care se va organiza selecția. “Selecțiile vor fi organizate de reprezentanți specializați ai FRF și vor fi supervizate de membri ai comisiilor relevante ale Federației Române de Fotbal. Campania va fi susținută defoștii internaționali și membri ai Comisiei Tehnice a FRF, Miodrag Belodedici, Jean Vlădoiu și Ion Geolgău, cel care este și Manager al  Departamentului de Scouting al FRF. Pentru a putea fi înscriși în selecție, tinerii fotbaliști trebuie să îndeplinească următoarele condiții: Vârsta între 10 și 14 ani împliniți până la data de 31 iulie 2016; Să fie însoțiți de tutore sau părinte, acesta urmând să își dea acordul pentru participarepe baza căruia se face înscrierea”, informează FRF.

Cei unsprezece tineri fotbaliști selectați vor fi premiați cu o excursie la Barcelona la finalul campaniei și vor beneficia de un cantonament profesionist alături de echipa națională de fotbal a României, la Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia.

“Proiectul de scouting rural lansat de Federația Română de Fotbal în cadrul programului «Împreună Suntem Fotbal» a constituit o premieră și s-a transformat într-un succes. Începând de astăzi, împreună cu Gillette, dezvoltăm o nouă etapă a proiectului și sunt foarte bucuros că implicarea unei companii de prestigiu vine să confirme viziunea și strategia echipei FRF. Am toată convingerea că în urma acestui proces de selecție vom descoperi tineri români talentați și vom deschide o platformă de promovare a viitoarelor valori din fotbalul nostru!”, a declarat Răzvan Burleanu, Președinte al Federației Române de Fotbal. Faptul că această caravană va opri și la Moldova Nouă i se datorează și lui Viorel Lolea, președintele Asociației Județene de Fotbal Caraș-Severin. “AJF-ul sprijă toate competițiile  și proiectele FRF. Suntem mândri că mai întâi de toate, caravana se oprește în Caraș-Severin, la Moldova Nouă, o zonă care a dat o mulțime de talente. Iar exemplu mai bun în acest sens ca Miodrag Belodedici nu cred că există!”, a declarat Lolea pentru expressdebanat.ro.