EXCLUSIV. Metalul Reșița rămâne în Liga a II-a, în Valea Domanului! Primarul Popa și-a dat acceptul!

Federația Română de Fotbal l-a anunțat oficial pe acționarul majoritar al rosso-nerilor că Metalul poate juca și în noul sezon al Ligii a II-a!

 

Lucrurile se complică serios în Valea Domanului și asta pentru că municipalitatea se vede pusă acum în postura delicată de a renunța la o echipă de Liga a II-a pentru una nou-promovată în cel de-al treilea eșalon. Mai mult decât atât, la mijloc ar putea fi și foarte multe miliarde ce ar trebui suportate de la bugetul local, unul din care s-a sifonat la greu ani la rând. “Am fost sunat ieri de la Federație și am fost anunțat că Metalul Reșița rămâne în Liga a II-a și că luni trebuie să mă prezint la țintar. Începem pregătirile, am pregătiți jucători foarte buni pentru Liga a II-a, ne apucăm de treabă până vedem care sunt intențiile noii conduceri a orașului. Noi trebuie să ne pregătim și să jucăm în Valea Domanului, așa spune contractual, care deocamdată e valabil!”, a declarat Cătălin Rufă pentru expressdebanat.ro.

Primarul Reșiței Ioan Popa este și el de acord ca Metalul și Cătălin Rufă să rămână la Reșița, dar cu anumite condiții. Eu i-am dat domnului Rufă două alternative. Una, să continuăm colaborarea, așa cum am avut-o până acum, însă cu schimbarea majorității. Dacă Primăria Reșița pune la dispoziție baza sportivă, își asumă cheltuielile cu utilitățile și salariații care administrează stadionul și, în funcție de resursele financiare, îi alocă o sumă de bani lunară, care nu știm cât va fi, deoarece noi prin contract am spus că fiecare contribuie după posibilități, e normal să dețină 51 la sută din acțiuni. Dumnealui mi-a spus că nu o agreează. Dacă nu e de acord cu această ofertă, pe care eu o consider onestă, atunci e liber să-și caute alt partener, un alt oraș. Dacă eu sunt în minoritate, eu nu am niciun fel de control și nu-mi convine asta. În aceste condiții, sugestia mea este să-și caute alt oraș care să-i agreeze condițiile. Dacă are în istoric datorii de recuperat, dânsul se poate îndrepta împotriva noastră în instanță. Eu nu sunt vinovat de ce s-a întâmplat aici înaintea mea. Eu nu contest că e un om de bună-credință, dar noi asta ne permitem”, a explicat edilul-șef.

Rufă spune că, dacă nu mai e dorit, va pleca. Dar nu oricum, ci fără datorii, așa cum a venit! “Eu am făcut protocolul de încetare a contractului de asociere, dar nu vor să-l semneze. Eu nu pot pleca dacă Primăria nu vrea să-și achite obligațiile financiare, nu față de mine personal, ci față de club. Administratorul judiciar a dat drumul acțiunilor în instanță, așa cum mi-a recomandat primarul, să ne judecăm, dar eu sunt dispus la reconciliere oricând”, a precizat acționarul majoritar al Metalului. Primarul Popa insistă și spune că divorțul poate avea loc imediat: “Noi putem semna acest protocol cu specificația ca instanța să hotărască în sensul disputei financiare”.

Cum se va încheia meciul Rufă – Primăria Reșița e greu de pronosticat. Cert este cine pierde! Reșițenii, care în loc de fotbal au parte numai de scandal, plătit din foarte mulți bani publici!