Bebelușii cărășenilor, în siguranță! A fost realimentat stocul de vaccin pneumococic!

Veste bună pentru părinții care își făceau griji, la începutul lunii, că nu găsesc vaccinul pneumococic pentru copiii lor. Direcția de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin a anunțat astăzi că stocul a fost realimentat.

Direcția de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin anunță că a primit peste 2.500 de doze de vaccin pneumococic, cel care se administrează copiilor de 3 ori în primul an de viață. Asta după ce, la începutul lunii noiembrie, au existat probleme în privința acestui vaccin.

„Direcția de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin a primit un număr de 2.580 de doze de vaccin pneumococic. În condițiile în care a existat o sincopă la începutul lunii noiembrie, în ce privește aprovizionarea cu acest vaccin, dozele respective sunt acum suficiente. Vaccinul pneumococic, care se administrează copiilor la două, la patru și la 11 luni, protejează împotriva pneumoniilor, otitelor, septicemiilor și meningitelor pneumococice”, transmite Daniel Botgros, purtătorul de cuvânt al instituției cărășene.