Bebeluș, mușcat de câinele familiei

În cursul acestei seri, a fost solicitată intervenția elicoperului SMURD pentru tarnsportarea unui băiețel mușcat în două locuri de câinele familiei.

Conform site-ului Știri din Banat, băiețelul, în vârstă de un an și două luni, se numește Robert Bogdan și este din Oravița. Acesta a fost mușcat în două locuri de câinele Husky al familiei și a ajuns la UPU Reșița în comă de gradul II.

Potrivit stiridinbanat.ro, copilul era în grija bunicii, părinții săi fiind la serviciu. Bunica avea în curte un cățeluș crescut de mic, corcitură între Husky și maidanez, prietenos și jucăuș cu copii. A ieșit cu nepoțelul prin curte, băiețelul s-a dus spre câine, care probabil speriindu-se l-a mușcat pe băiețel de cap de două ori.

Copilul a venit la noi cu un traumatism cranio-cerebral deschis. De la noi a plecat stabil hemodinamic, dar într-o stare destul de gravă” spune dr. Emil Bunda, medic UPU Reșița.

Preluat de medicii de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Reșița, aceștia l-au stabilizat pe micuț și au cerut un elicopter SMURD pentru a-l transfera pe micuț la Spitalul Regional de Urgență Timișoara, pe secția de neurochirurgie.

Potrivit dr Erina Constantin, SMURD Timiș, micuțul va fi operat la Secția de Neurochirugie, este pe mâini bune, chiar dacă este în comă de Gradul II.

Elicopterul SMURD a avut nevoie de numai 20 de minute ca să ajungă la Timișoara.