Bazin de înot de dimensiuni semiolimpice la Jimbolia! Consiliul Județean investește 6 milioane de lei!

Jimbolia va avea primul bazin de înot pentru elevi construit de Consiliul Județean Timiș, care intenționează să facă mai multe investiții de acest tip în județ. Autoritățile județene au lansat deja licitația pentru studiul de fezabilitate pentru proiectul care va fi realizat din bugetul propriu al CJT și care va costa aproximativ 6 milioane de lei.

Dimensiunile bazinului vor fi semiolimpice, cu 25 m lungime, 12,5 m lățime, divizat în cinci culoare a câte 2,5 m fiecare, adâncime variabilă, între 1,2 și 1,8 m, prevăzută cu block start-uri la capătul bazinului de 1,8 m adâncime, în conformitate cu normele europene. Bazinul va avea ca dotări vestiare, dușuri, grupuri sanitare, cameră de filtrare, pompare și clorinare, cât și spații administrative, iar capacitatea sa va fi una de 65 de persoane. Durata estimativă de utilizarea a proiectului va fi de 50 de ani.

Bazinul de la Jimbolia va avea și alți „frați” în județ, în funcție de satisfacția celui de la orășelul de graniță. „Ne ținem de strategia de dezvoltare a județului. Investim și în dezvoltarea sportului, un domeniu foarte important pentru comunitatea noastră. Bazinul de înot este destinat în primul rând elevilor, copiilor. În funcție de rezultate, vom face asemenea bazine și în alte localități din județ, cunoscut fiind faptul că bazele sportive sunt aproape inexistente în afara Timișoarei”, a declarat președintele CJT, Călin Dobra.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Studiul de fezabilitate este estimat la 105.000 lei, iar proiectul tehnic, cu tot cu obținerea avizelor și acordurilor, plus verificarea și asistența tehnică, la puțin peste 300.000 lei. În ceea ce privește licitația pentru SF, termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 9 mai. Obiectivul de investiții se încadrează în Strategia de dezvoltare economico-socială a județului și Programul Strategic multianual 2015 – 2023.

banner 970 x 250