Bătut în timp ce strângea semnături în Oţelu Roşu pentru campania „Fără penali“! [VIDEO]

Un voluntar din Oțelu Roșu, care strânge de mai multe zile semnături în campania civică „Fără penali în funcții publice”, a fost bătut în plină stradă de soțul unei angajate de la Casa de Cultură din orașul de pe Valea Bistrei. Imaginile postate de voluntar și pe pagina de facebook a USR Caraș-Severin au devenit virale pe rețeaua de socializare, iar comentariile curg continuu de la apariţia postării video.

Voluntarul agresat, Gabriel Găină, 47 de ani, a refuzat azi să facă orice comentariu, spunând că imaginile vorbesc de la sine, însă într-o postare făcută de el în ziua incidentului, sâmbătă, 3 august, menţionase: „La Poliția Oțelu Roșu s-a înțeles astăzi diferența majoră dintre un eveniment (așa cum este el în lege) și un event FB, mai ales că noi nu vom fi statici, nu organizăm protest, nu adunăm oameni într-un loc, nu blocăm traficul și nu ocupăm niciun spațiu, noi acționăm itinerant, cu liste de semnături și pliante!”.

În cursul zilei de astăzi un voluntar al campaniei "Fără penali în funcții publice" a fost agresat în fața unui supermarket din Oțelu Roşu. USR Caraș-Severin condamnă orice formă de violență. Nu ne vom lăsa intimidați şi vom continua să strângem semnături. Vă așteptăm mâine dimineață începând cu ora 10:00, la Lidl Oțelu Rosu.

Gepostet von USR Caraș-Severin am Freitag, 3. August 2018

Pe de altă parte, agresorul a ieșit public pe pagina sa de Facebook. „Acest individ mi-a insultat soţia de câteva ori cu ceva timp în urmă. I-am scris şi pe Facebook dar m-a blocat. În faţa magazinului Lidl i-am spus frumos să nu se mai ia de nevasta mea şi el si-a dat ochelarii jos şi tare în gură şi să se dea la mine. M-a înjurat de morţii mamei mele (Este decedata). (…) Fiecare bărbat ar trebui să îşi apere soţia în faţa unor indivizi ca el. Nu regret ceea ce am făcut. Pentru a-mi apăra soţia răspund legal dacă este nevoie. Îmi cer scuze faţă de clienţii din magazin şi copiii ce au văzut”, a scris Gusty Miha pe profilul său.

Preşedintele USR Caraş-Severin precizează pe Facebook că, deși tânărul bătut nu este membru al partidului, și doar strânge de mai mult timp semnături în campania „Fără penali în funcţii publice”, USR îi va acorda tot sprijinul juridic de care are nevoie, dacă se va decide să depună plângere penală, a menționat Andrei Plujar, preşedintele USR Caraş-Severin.

Comisarul şef Dinu Nicorici, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Caraş-Severin, ne-a precizat că cei doi implicați în acțiunea de la Lidl Oțelu Roșu au fost conduși la sediul Poliției, unde li s-a aplicat câte o sancțiune contravențională de 200 de lei, pentru deranjarea ordinei și liniștei publice. De asemenea, i s-a adus la cunoștință celui vătămat că poate depune plângere penală împotriva agresorului, pentru lovire și alte violențe, însă până la această oră nu s-a înregistrat nicio plângere în acest sens.