Odată închisă, ca o consecinţă a procesului de reorganizare a sistemului spitalicesc impus de Ministerul Sănătăţii, unitatea medicală din Bocşa s-a transformat în azil de bătrâni, în căminul ideal pentru 50 de vârstinici nu numai din oraş, ci şi din localităţile învecinate.
Administraţia locală recunoaşte că la Bocşa ar fi fost nevoie de un spital, dar cum deciziile au venit de la Bucureşti, nu a avut altceva de făcut decât să pună la punct un azil de bătrâni care să facă viaţa mai uşoară câtorva zeci de pensionari. Cu bani puţini, Primăria Bocşa a reuşit să creeze condiţii foarte bune pentru 50 de vârstinci. „La azil nu am investit sume extraordinare, ne-am limitat la a cumpăra materialele, iar cu sprijinul angajaţilor de la spital şi al altor oameni de bine, pot spune că manopera a fost gratuită. Nu ne-am permis să aducem o firmă, să plătim TVA la stat”, a declarat primarul Mirel Pascu.
Persoanele din azil nu se bucură numai de cămin şi masă, ci sunt angrenate în tot fel de activităţi care au rolul de a le asigura o bătrâneţe cât mai frumoasă. „Persoanele în vârstă care ajung aici au muncit la viaţa lor şi trebuie să le acordăm asistenţa necesară. Majoritatea sunt din Bocşa, dar avem şi din alte localităţi şi vrem să le asigurăm o bătrâneţe cât de cât liniştită. Beneficiază de servicii de calitate, asistenţă medicală, hrană de calitate, îşi sărbătoresc zilele de naştere, încercăm să organizăm şi nişte excursii, diverse activităţi ca să treacă timpul mai uşor”, a mai spus primarul Bocşei.
Statul plăteşte doar salariile angajaţilor, în timp ce, toate celelalte cheltuieli sunt suportate din bugetul local.