VIDEO Protestele se prelungesc până pe 15 februarie

Peste 50 de reşiţeni s-au adunat şi astăzi în centrul oraşului. Potrivit cererii de autorizare, aceasta ar fi fost penultima zi pentru care oamenii au mai avut aprobare să îşi strige nemulţumirea. Revoluţionarii însă, au depus o solicitare de prelungire a manifestaţiilor.  

Protestatarii de astăzi au fost, în cea mai mare parte, revoluţionari. Asta, la fel ca şi în ultima săptămână de proteste. Pentru că mâine expiră autorizaţia pe care au depus-o la Primăria Reşiţa, au crezut că este de cuviinţă să o prelungească pentru că nu au de gând să plece acasă. „Am cerut astăzi prelungirea manifestaţiilor până pe data de 15 februarie”, a spus Dumitru Alexa, preşedintele ALRD Caraş-Severin. Liderul revoluţionarilor cărăşeni este convins că municipalitatea îşi va da acordul de prelungire, mai ales că protestele au decurs fără incidente în oraşul de pe Bârzava.

Lozincile scandate astăzi de protestatari nu au adus nimic nou. Oamenii vor în continuare demisia preşedintelui Traian Băsescu şi a Guvernului Boc. S-au săturat să îndure sărăcia şi vor un trai mai bun: salarii şi pensii mai mari.