Bătaie de joc… artistică, în Parcul Național Semenic – Cheile Carașului!

Parcurile Naționale sunt cea mai importantă metodă de protecție a unor zone naturale deosebite, de interes natural pentru flora sau fauna pe care o au. Cu toate acestea, așa cum spunea și dr. Silviu Constantin, fostul președinte al Consiliului Științific, silvicultorii care administrează Parcul Național Semenic – Cheile Carașului par a uita de misiunea lor de protecție și văd totul prin prisma cantității de lemn recoltat.

O dovadă în plus aduce ONG-ul de mediu Agent Green pe pagina sa de facebook, unde a postat o fotografie „cu impact emoțional grav” pentru orice iubitor de natură, care arată dezmățul pe care forestierii îl fac, până și în parcurile naționale: asta a găsit un turist duminică într-o plimbare educativă și recreativă în Parcul Național Semenic – Cheile Carașului. Diversitate de exploatări forestiere, nu de viață. Un parc pe hârtie, o rușine în realitate, pentru că se permit exploatări comerciale pe mai bine de 50% din suprafața parcului”.

La rândul său, vicepreședintele Senatului, Mihai Goțiu, a spus într-o conferință de presă ținută la Hotelul Rogge din Reșița că se impune o lege care să interzică efectiv orice tăiere de masă lemnoasă din parcurile naționale.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

banner 970 x 250