Baschetbaliștii, succes lejer în primul joc din Cupa României. Dar problemele nu lipsesc!

Echipa de baschet SCM Timișoara s-a impus lejer, cu 94-76, în manșa-tur din prima fază a Cupei României, jucată pe terenul lui CSM Galați, formație din a doua grupă valorică. Dacă meciul a fost unul fără probleme, nu același lucru se poate spune despre situația internă din clubul primărie.

Timișorenii au dominat meciul, iar scorul pe sferturi a fost de  18-13, 27-22, 27-19 și 22-22. Gorgemans a fost principalul marcator al alb-violeților, cu 22 de puncte, urmat de Mirkovic, cu 18 puncte, Dragoste, cu 12 puncte, Pesakovic, 11 puncte, Franklin, cu 10 puncte, Brown, cu 7 puncte, Coconea și Komatina, fiecare cu 6 puncte, și Lazar, cu 2 puncte. La Galați, cel mai bun marcator a fost Bogdanovic, cu 17 puncte.

Partida anterioară de campionat de la Sibiu a scos la iveală ”nepotrivirile de caracter” din club. Sibienii nu au fost penalizați la o fază la care au fost pe recuperare, dintr-o eroare de arbitraj. Dacă managerul secției, Ilie Trițoiu, nu a dat declarații publice despre acest aspect, a făcut-o după trei zile noul director al SCM, Vasile Rușeț, cu un comunicat neclar, în care anunța că clubul nu va face memoriu.

Revenind la situația din teren, returul manșei de Cupă cu Galați se va disputa săptămâna viitoare. Până atunci, Timișoara joacă în campionat sâmbătă, de la 20,30, la Pitești.