Baschetbaliștii de la SCM Timișoara, pauză de o săptămână într-o perioadă foarte dificilă. Care e situația datoriilor către foștii jucători

„Leii” din Banat au o perioadă nefastă la acest început de primăvară. Echipa de baschet de la SCM Timișoara a fost eliminată din Cupa României, iar în campionat, jucătorii au ajuns la a treia înfrângere, după meciul pierdut la Cluj. O perioadă nefastă pentru jucători, care nu au mai bifat atâtea insuccese de la începutul campionatului. 

Așadar, în Grupa Roșie, Timișoara a pierdut trei meciuri consecutive. După înfrângerile cu Sibiu și Oradea, a venit și înfrângerea de pe terenul celor de la U BT Cluj Napoca, la scorul de 95-86. Pe sferturi, scorul a fost de 21-22, 26-18, 26-14, 22-32. Gazdele au dominat meciul autoritar și au avut și un avantaj de 20 de puncte. Momentan, Timișoara rămâne pe locul 5, cu 31 de puncte, cu mențiunea că formația clasată pe 6, Piteștiul, are un meci mai puțin, deoarece abia miercuri va juca cu CSU Sibiu. În perspectiva play-off-ului, meciul direct dintre cele două va tranșa clasamentul, iar partida e programată luni, de la ora 18.

Până luni, 1 aprilie, când vor juca cu argeșenii, timișorenii nu au meci săptămâna aceasta. Totuși, 31 martie este o dată importantă pentru secția de baschet, deoarece atunci a dat FIBA primul termen pentru plata unei părți a datoriilor către jucătorii rămași neplătiți din 2015: Hristo Nikolov, Kyle Shilloh, Nenad Milosevic și Derrick Low. Clubul nu va plăti însă această primă tranșă, stabilită pe linie sportivă după o sentință a Tribunalului Arbitral Baschetbalistic din Elveția. În Civil, SCM Timișoara a contestat punerea în aplicare a deciziei pe teritoriul românesc. Deși au pierdut în instanță la primul termen, cei de la secția de baschet speră să câștige la recurs, pentru care încă nu au primit termen.