Întoarcerea către poveștile și gastronomia din Banat – „Banat Brunch”

Ospitalitatea din satul bănățean va fi cunoscută și de turiștii din afara țării, dar și de cei din alte regiuni ale României prin intermediul unui proiect lansat astăzi la Timișoara. „Banat Brunch” înseamnă vizite lunare în Banatul de Munte, dar și de pustă, precum și în județul Arad, vizite în cadrul cărora „musafirii” vor gusta din gastronomia locală și vor cunoaște satul și pe locuitorii săi.

„Banat Brunch” înseamnă o zi întreagă petrecută cu locuitorii unor sate sau comune în care tradițiile culinare încă se păstrează și în care tihna oamenilor locului ar putea să fie contagioasă.

Participanții la „Banat Brunch” vor gusta din produsele locale pregătite de gazde, vor vizita satul, vor vedea de unde provine mâncarea pe care au consumat-o și vor putea participa la ateliere de lucru. „Banat Brunch” începe în 1 iunie, în Sat Bătrân, județul Caraș-Severin. Va continua în luna iulie în județul Timiș, în localitatea Margina. În luna august e rândul localității Crivina, în septembrie, Bogda și sunt în discuție și localitățile Stanciova din Timiș, dar și Zarand din județul Arad.

„Banat Brunch” se autofinanțează din bilete. Organizatorii spun că un bilet va costa 100 de lei și va include minimum 15 specialități servite reci, ca bufet, plus una sau două preparate calde și băuturi nealcoolice. Transportul se face individual. Fiecare vizită va fi anunțată cu cel puțin o lună înainte pe site-ul eat-local.ro și tot acolo se vând și biletele. Se așteaptă ca la fiecare brunch să participe câteva zeci de persoane, o treime din orașele din Banat, o treime din alte regiuni ale țării și o treime, turiști străini.

Sursă foto: Facebook Banat Brunch