Baschetbaliștii de la SCM Timișoara, învinși și de CSU Sibiu. La meci s-a organizat o acțiune caritabilă

Echipa de baschet de la SCM Timișoara a pierdut cu 99-87 meciul cu CSU Sibiu și are în continuare viață grea în grupa valorică A a campionatului. Formația din Ardeal a jucat în stilul atletic din ultimii ani și s-a impus mai ales prin diferența de la raportul recuperărilor: 51-30 pentru echipa lui Dan Fleșeriu.

Înainte de startul jocului, timișorenii au aruncat jucării pe parchet în cadrul unei acțiuni caritabile prin care s-au putut face și alte donații pentru micuții nevoiași. Sibiul a început să joace bine din debutul partidei, iar gazdele au fost nevoite să alerge după egalare. Au reușit, la 23-23, dar primul sfert s-a terminat cu 23-25. În al doilea sfert, „leii” din Banat au și condus cu 33-31, însă până la pauză, oaspeții au intrat din nou cu avantaj, de data aceasta 44-50. Pauza mare a adus un mic concert de colinde, susținut pe parchet de un grup de copii, iar la reluarea meciului, zecile de suporteri sibieni au scandat în memoria eroilor Revoluției „Cinste lor, cinste lor, cinste lor, eroilor!”, fără un feed-back de la publicul timișorean.

Timișoara a jucat bine în sfertul al treilea, continuând cursa de urmărire. Totuși, alb-violeții nu au avut ce face în fața sibienilor, care recuperau ofensiv aproape ca o mașinărie și compensau, astfel, orice ratare. Sfertul trei s-a terminat cu 68-75, iar în ultimele zece minute, meciul s-a aprins de-a dreptul. Publicul, dar și oficialii timișorenilor au reproșat arbitrilor unele decizii. Octavian Popa-Calotă a ieșit cu cinci faulturi, iar ulterior, și Vladan Vukosavljevic a ieșit, tot pentru cinci greșeli personale. În acest context, chiar dacă Timișoara s-a apropiat la 80-82, efortul a fost în zadar. La final, Sibiul a avut 24 de recuperări ofensive, iar Timișoara, doar 4!

Vukosavljevic a fost cel mai bun marcator al Timișoarei, cu 18 puncte, urmat de Randolph și Brown, fiecare cu 17 puncte, Stojadinovic, 14 puncte, Popa-Calotă, 9 puncte, Pesakovic, 6 puncte, Diculescu, Komatina și Baciu, fiecare cu 2 puncte. Pratt a fost cel mai bun marcator al sibienilor, cu 26 de puncte.

Cristian Bota a punctat despre recuperările ofensive, dar și despre unele decizii ale arbitrilor. „Nu am ce să comentez la adresa arbitrajului, cu toate că am fost defavorizați în multe faze. Astăzi am întâlnit liderul campionatului, o echipă extrem de atletică. Am fost dominați clar la recuperări ofensive, au avut cu 20 de recuperări ofensive mai mult decât noi. Le-am data a doua șansă și asta e, am pierdut. Vreau să-mi felicit băieții pentru modul cum s-au luptat. Ne-am apropiat la un punct, dar au fost și unele decizii, și unele erori de-ale noastre, nu am putut să trecem peste ei. Meciul cu Steaua va fi unul decisiv, de care pe care. Vom merge pregătiți, vom încerca să câștigăm în deplasare”, a precizat antrenorul gazdelor.

Dan Fleșeriu a explicat că elevii săi au fost avantajați și de jocul colectiv de pe finalul meciului. „A fost un meci mai slab al nostru în apărare, foarte bun pe recuperări ofensive. Dar din păcate din toate recuperările ofensive nu am reușit să marcăm puncte suficiente ca să ne facem viața ușoară. A trebuit să luptăm până în sfertul patru, să reușim să marcăm și de afară și să putem să ne apropiem victoria. Timișoara joacă nu bine, foarte bine. Au demonstrat-o la Cluj, când au fost aproape, etapa trecută cu Piteștiul au jucat din nou foarte bine. Astăzi au jucat din nou un baschet plăcut și cred că sunt pe un drum bun. Sunt dezamăgit de apărare, nu am avut energie, nu am avut agresivitate astăzi și nu am avut viteză de joc, exact atuurile noastre. Dar totuși, chiar și așa, mă bucur că într-un astfel de joc am reușit să marcăm aproape de suta de puncte și îmi doresc să o ținem tot așa. Noi avem o bancă mai lungă. Am avut jucători puțini mai proaspeți, deciziile noastre în ultimele 5-6 minute au fost mai bune decât ale celor de la Timișoara. Jucătorii de la Timișoara în ultimele minute încercau să creeze individual, noi am încercat întotdeauna să creăm împreună și am creat întotdeauna o aruncare liberă din care până la urmă am și marcat. Cred că asta a făcut diferența”, a spus antrenorul Sibiului.

SCM Timișoara mai are de jucat trei jocuri în grupa A, toate în deplasare. Primul e și decisiv pentru accederea în Grupa roșie, pe terenul Stelei. Meciul se va juca sâmbăta viitoare, de la ora 19.45.