Nicolae Robu dă teme Consiliului Judeţean Timiş! Primarul cere un muzeu al Revoluției române, la garnizoană!

La 29 de ani de la Revoluția din 1989, Timișoara nu are un muzeu dedicat evenimentelor care au schimbat destinul unei națiuni. De-a lungul anilor, politicienii au făcut multă gargară pe acest aspect, însă doar vorbe, nu și fapte. Nicolae Robu spune că până anul viitor speră ca garnizoana din Piața Libertății să aibă un muzeu al Revoluției, iar despre timișorenii din clădirile din centru, spune că au avut timp să își renoveze fațadele.

Clădirea garnizoanei, una în care s-au luat decizii în zilele Revoluției, prin care Armata a solidarizat cu populația, a fost trecută în luna octombrie în administrarea Consiliului Județean Timiș, de la Ministerul Apărării Naționale. Robu speră ca autoritățile județene să facă până anul viitor un muzeu al Revoluției acolo. ”Eu îmi doresc un muzeu al Revoluției. Păcat că nu îl avem deja acum. Mi-ar plăcea să văd o concentrare a eforturilor CJT, ca la 30 de ani de la Revoluție să avem în Piața Libertății, în loc de o clădire aflată în paragină, una cu o fațadă frumoasă. Nu e nevoie să fie renovată toată clădirea, dar partea din față se pretează perfect pentru așa ceva. Noi, Primăria, nu avem o altă locație potrivită, altfel o puneam la dispoziție”, a precizat Robu.

Spune că timișorenii au avut timp să renoveze fațadele

În contextul discuției despre garnizoană, nerenovată, Robu a spus și că timișorenii nu trebuie să fie supărați pe taxa pe paragină, deoarece de când a fost ales, el a tot transmis mesaje publice către proprietarii de clădiri istorice să își renoveze fațadele. ”Vreo 500 de cetățeni sunt supărați pe mine, dar nu au de ce. De ani de zile îi rog să își repare clădirile. Noi nu vrem să vă amendăm, nu vrem să vă supunem la supra-impozitare, vrem ca acei bani să rămână la dumnevoastră. Aceste clădiri îți lasă impresia că ești în țara nimănui și lumea se întreabă ce face primarul. E proprietate privată, ce poate să facă primarul? Nimic, decât să treacă la măsuri punitive”, a mai spus liberalul.

Sursă foto: debanat.ro