Basarabenii din Timișoara își aleg președintele! Au fost stabilite condițiile pentru exercitarea dreptului de vot

În 15 noiembrie are loc turul II al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova. Pentru exercitarea dreptului de vot al basarabenilor care locuiesc în Timișoara, a fost pregătită secția de votare din incinta Colegiului de Artă „Ion Vidu”, aflat pe strada Cluj din orașul de pe Bega.

Alegătorii pot vota în baza unuia dintre următoarele acte de identitate: pașaportul cetățeanului Republicii  Moldova, inclusiv cu termenul de valabilitate expirat, buletinul de identitate cu fișa de însoțire, doar în curs de valabilitate sau în baza livretului de marinar.

„Având în vedere situația actuală, accesul în secția de votare se va permite doar cu purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura și cu respectarea distanței fizice de 1,5-2 metri în perimetrul secției de votare și în incinta acesteia. De asemenea, se recomandă folosirea pixurilor personale de către alegător în vederea aplicării semnăturii în lista electorală. OSB Timișoara vă încurajează să ieșiți la vot și în data de 15 noiembrie, să demonstrăm că suntem o voce puternică care își asumă un rol activ în viața democratică a țării, exercitându-și dreptul de vot”, au transmis reprezentanții Organizației Basarabenilor din Timișoara.

Secția de votare este deschisă între orele 7.00-21.00.

În turul al doilea al alegerilor prezidențiale de duminică, Igor Dodon o va înfrunta pe pro-europeana Maia Sandu. Primul tur de scrutin a fost câștigat Maia Sandu care a reușit să obțină peste 36% din voturi, în vreme de Dodon a obținut 32.61%.

Organizația  Studenților Basarabeni din Timișoara are drept scop promovarea și apărarea intereselor tinerilor români din Basarabia și Bucovina, veniți la studii în Timișoara, precum și educarea acestora în spiritul unității culturale.