Baronii din Caraș-Severin se spală! Politic!

Greii de pe scena politică din Caraș-Severin au fost, cu mici excepții, ocoliți de anchetele organelor de cercetare penală din județ. Asta nu înseamnă însă că sunt și curați, drept dovadă, acum se înghesuie pe la birourile teritoriale din Timișoara sau ale structurilor centrale din capitală ale DNA și DIICOT. Probabil că nu e vorba despre ceva dubios în acest sens, cel puțin nu există vreo probă certă și de necontestat, dar atunci când anchetatorii sunt mai preocupați să spele cu orice risc imaginea șifonată a unor baroni se ridică totuși o întrebare. Imixtiunea politicului chiar poate înclina balanța de partea cealaltă a legii?! Stiloul unor ziariști l-au dirijat cu certitudine exact cum și-au dorit, doar, doar îi va albi la loc!

Un rechizitoriu care a stat la baza mai multor articole publicate de Express de Banat a ajuns, odată ce anumite personaje politice și-au văzut mai mult sau mai puțin imaginea șifonată, cel puțin curios, să fie bazat pe informații nereale și să conțină pasaje irelevante! Un drept la replică al Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin informează în acest sens. Culmea, orice rechizitoriu e avizat pe prim-procuror, același care îndeplinește și rolul de purtător de cuvânt. E pentru prima dată când presa din Caraș-Severin și nu numai ia cunoștință despre faptul că un rechizitoriu prin care sunt trimiși oameni în judecată conține informații nereale și, în preambulul său, pasaje irelevante. Pasaje care fac obiectul unui alt dosar penal, instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara. Dacă sunt nereale, atunci ce caută într-un astfel de material prin care sunt trimiși oameni în sala de judecată? Dacă sunt pasaje irelevante, atunci pentru ce se mai ostenesc procurorii hunedoreni? Cui servește cu adevărat acel drept la replică postat pe site-ul Pachetului, în condițiile în care procurorul de caz iese serios șifonat fără să aibă vreo vină?! Sunt întrebări pe care le-au pus și colegii din presa cărășeană și cea regională, în articole sau pe rețelele de socializare. O singură publicație a cedat presiunilor politice și a făcut jocurile celor care aveau tot interesul să fie spălați. Nu au reușit acest lucru, ba dimpotrivă, au confirmat că în Caraș-Severin încă se subjugă politic.

Express de Banat nu poate fi intimidat cu astfel de manevre și va continua să dezvăluie lucruri care deranjează, chiar și despre această şcoală sanitară din Caransebeș pentru care s-au tras atâtea sfori, la cel mai înalt nivel. Totodată, nu vom rămâne indiferenţi la încercările unora care se cred stăpâni peste judeţ de a ne închide gura!

 

 

foto> stirile.rol.ro